Bitlis, Ankara'da Tanıtılacak

Ankara’da 10-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan ‘Bitlis Tanıtım Günleri’ öncesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Bitlis, Ankara'da Tanıtılacak
Bitlis Valiliğinde yapılan toplantıya Vali ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve bazı kurum amirleri katıldı.

Geçen yıl İstanbul Maltepe’deki tanıtım günlerinin kamuoyunda oldukça geniş yer aldığına değinen Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, “Geçen yıl kasım ayının son haftası İstanbul Maltepe’de düzenlemiş olduğumuz Bitlis günleri gerçekten kamuoyunda hem çok ses getirdi hem de ilginin alakanın çok güzel ve yoğun bir şekilde yaşandığı bir organizasyon oldu. O organizasyon bizim hem cesaretinizi artırdı hem de ilimiz açısında sürekli bahsettiğimiz tarihini, kültürel özelliklerini ve doğa güzelliklerini Ankara’da Ankaralı vatandaşlarımızla da paylaşma adına 10-13 Mayıs tarihleri arasında Bitlis günlerini organize edeceğiz. Bu vesile ile ilçe kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve Bitlis Eren Üniversitemizle (BEÜ) bu alanda bir fırsat bildiğimiz bu günlerde, ilimizin tanımına katkı sağlamak adına yapacakları katkılardan dolayı şimdiden teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bitlis’in çok derin bir ruhu ve kimliği olduğunu da sözlerine ekleyen Ustaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Önümüzdeki hafta, Turizm Haftası’nı icra edeceğiz. Ben bu vesile ile yeri gelmişken bu tarihler arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün öncülüğünde ilimizde de bu haftayı dolu dolu geçirme adına bir takım faaliyetler tertipledik. İnşallah tüm bunları bir araya getirdiğimizde, her zaman dediğimiz gibi bir taraftan açık hava müzesi diye tabir ettiğimiz ilimizin Anadolu’ya ilk giriş kapımız olan tarihi Ahlat ilçemiz olmak üzere tüm özelliklerini hem bölge halkına hem de ülkemizin insanına tanıtma adına bu tip organizasyonlar bizim için en büyük fırsat oluyor. Tüm dünyaya mal olmuş bu kültürel değerlerimiz başta olmak üzere doğal güzelliklerimizi buralarda tanıtmak inşallah önümüzde ki süreçte bizim için çok güzel fırsatlara dönüştüreceğimiz ve güzel sonuçlar elde edeceğimiz bir organizasyon olacağına inanıyorum. Tabi ki burada en önemli husus, ilimizin huzuru ve güveni ile alakalı olan bir husustur. Zaman zaman üzüldüğümüz, zaman zaman sıkıntı yaşadığımız olaylar oluyor. Malumunuz dün akşam bir kahramanımızı şehit verdik. Allah’tan rahmet diliyoruz, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Tüm bunlar bizim bu bölgeyle ilgili aşkımızı ve heyecanımızı da kırmayacaktır. Çünkü bu kadar tarihi derinliği olan, bu kadar kültürel ve tarihi mirası zengin olan bir başka il yok. Elbirliği ile sivil toplum kuruşları ile buradaki medya temsilcisi arkadaşlarımızla inatla ve ısrarla bu ilimizin güzel değerlerini, tarihi değerlerini anlatacağız ve tüm halkımızı ilimizde bu tarihi yaşama adına bu kültürel özelliklerimizi ileride görme adına bunu ısrarla ve inatla paylaşacağız. Hep söylüyoruz, şehirlerin ruhu ve kimliği vardır. Ama her şehrin ruhu ve kimliği yoktur. Bitlis bu anlamda kimlikli ve kişilikli bir şehirdir. Bitlis aynı zamanda ruhi derinliği olan bir şehirdir. Bu kadar kültürel ve tarihi özellikleri kendi bünyesinde barındıran, bölgede başka bir şehir yok. Onun için bizler inşallah bunu tanıtma adına elbirliği ile bu konuda elimizi taşın altına koyarak, bu konuda gayretimizi üst düzeyde tutmaya çalışacağız.”

Vali İsmail Ustaoğlu’nun konuşmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, katılımcılara tanıtım günü ile ilgili bilgiler verirken, organizasyon firma yetkilisi de konuyla ilgili sunum yaptı.
Kaynak: İHA