Bilecik'te Nitelikli Okullar Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu” yayınlanırken, listeye Bilecik’ten 4 okul girdi.

Aylardır beklenen “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu” yayınlandı. Yayınlanan kılavuza göre sınavla öğrenci alan liseler belli olurken bu listeye Bilecik’ten Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi ve Bozüyük Fen Lisesi yer aldı. Bu okullardan Refik Arslan Öztürk Lisesine 90, diğerlerine ise; 60 kontejyan verildi.

Sınavla öğrenci alacak liseler

Bakanlık yaptığı açıklamada Merkezî Sınavın isteğe bağlı olduğunu vurgularken merkezi sınava katılmak isteyen öğrencilerin başvuru tarihini 11-18 Nisan 2018 olarak açıkladı.

Sınava girerek nitelikli liselere yerleşmek isteyen adayların sınav başvuruları elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullarda yapılacak. Sınavla öğrenci alacak liseler arasında Fen Liseleri, İmam Hatip Liseleri, Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri de yer almaktadır.
Kaynak: İHA