Belediyeden Çiftçiye Hindi Desteği

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü işbirliği ile çiftçilere yüzde 80 hibe destekli 7 bin 500 hindi dağıtıldı.

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü işbirliği ile çiftçilere yüzde 80 hibe destekli 7 bin 500 hindi dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Dairesi Başkanlığı ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen Hindi Palazı Dağıtım Projesi kapsamında, merkez Artuklu ilçesine bağlı Haydar, Dara, Kumlu, Ambar ve Alımlı mahallelerinde 153 çiftçiye hindi desteği verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vali Mustafa Yaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalıştıklarını aktardı.

Vali Yaman, "İlimizde her konuda olduğu gibi tarım ve hayvancılık konusunda da aktif bir çalışma sergilemekteyiz. Büyükşehir Belediyemizin imkanları ile ilimizde tarım ve hayvancılığa katkı yapmak için çaba veriyoruz. Bu konuda kısa zaman içinde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Arıcılık, ipek böcekçiliği, küçük ve büyükbaş hayvancılık ile ilgili çalışmalarımızın yanında hindi dağıtımını da sağladık." ifadelerini kullandı.

Hibe destekleri hakkında bilgi veren Yaman, 5 kırsal mahallede 7 bin 500 adet hindi palazı dağıtımı yaptıklarını anımsatarak, projeden 50 çiftçinin faydalandığını kaydetti.

Yaman, şöyle devam etti:

"Bunun yanında hindi yemi dağıtımını da sağladık. Toplamda adeti 50 kilogram olmak üzere 153 çiftçimiz hindi yemi aldı. Bu çalışmada maliyetin yüzde 80 oranını Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak karşıladık. Çalışmamız vatandaşlarımız tarafından da takdir ile karşılandı. Bu tip çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz."
Kaynak: AA