Ardahanlı Öğrenciler Tarihi Mekanları Gezdi

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında Ardahan'dan gelen 90 öğrenci Bilecik'in Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerini gezdi.

İçişleri Bakanlığınca yürütülen ''Biz Anadoluyuz Projesi'' kapsamında, Ardahan'dan gelen 90 öğrenci, Bilecik'in Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti.

Bakanlık tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilen 15 yaş altı 50 bin çocuğun, ülkenin farklı illerini ziyaret etmesini içeren projeden yararlanan Ardahan'daki 700 öğrenci, gruplar halinde gezilerine devam ediyor.

Bilecik'e gerçekleştirilen gezinin üçüncü ayağında 90 öğrenci, Osmaneli ilçesinde Kaymakam Edip Çakıcı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba'ya konuk oldu.

Daha sonra Aya Yorgi Kilisesi'ni gezen öğrenciler, kentin en eski yerleşim bölgesi olan Camii Kebir ve Camii Cedid mahallelerindeki tarihi konaklar ile Yıldırım Beyazıd ve Rüstem Paşa camilerini ziyaret etti.

Buradan Pazaryeri ilçesine geçen öğrencileri, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır karşıladı. Bir süre öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Sağır ve öğrenciler, Kınık köyünde el sanatlarından çömlekçilik atölyelerini gezerek, çömlek yaptı.

Ardahan'ın Çıldır ve Posof ilçelerinde eğitim gören ortaokul öğrencileri Şeyh Edebali Üniversitesini de ziyaret ederek, rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ile bir araya geldi. Daha sonra Bilecik Gölpark Mesireliği'ne geçen grup, halat çekme, ip atlama ve çuvalda yürüme etkinliklerinin yanı sıra gönüllü Şeyh Edebali Üniversitesi ve Gençlik Merkezi öğrencileriyle halay çekti.

Üç günlük Bilecik ve ilçe gezilerini tamamlayan öğrenciler, Eskişehir Valiliğince hazırlanacak etkinliklere katıldıktan sonra 15 Nisan'da Ardahan'a dönecek.

Kaynak: AA