40 Milyon Liralık Kent Meydanı Projesi Tamamlandı

Çorum Belediyesi’nin en büyük yatırımları arasında yer alan Kent meydanı projesi tamamlandı.

40 Milyon Liralık Kent Meydanı Projesi Tamamlandı
Kent meydanında basın toplantısı düzenleyerek proje hakkında gazetecilere açıklamada bulunanan Belediye Başkanı Zeki Gül, basın toplantısının ardından meydan projesi kapsamında yapılan yatırımları tanıttı.

Çorum Belediyesi olarak meydanlarıyla, parklarıyla, yollarıyla, kamusal alanlarıyla halkın huzur içinde yaşayacağı bir şehir için geceyi gündüze katarak çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, hiçbir şekilde frene basmadan Çorum’u güzelleştirmeye devam edeceklerini söyledi.



İnsana yakışan bir belediyecilik anlayışı sergilediklerini dile getiren Başkan Gül, “Gerek şehrin fiziki yapısını çok daha konforlu hale getirmek gerekse 260 bin insanımıza birebir dokunan sosyal belediyecilik hizmetlerimizi en güzel şekilde vermek için gayret sarf ediyoruz. Şehrimizin sosyal, kültürel hayatına hizmet eden birçok eser ortaya koyduk. Bu eserler şimdi yapılış amacına uygun olarak vazifesini yerine getiriyor. Kültür Merkezlerimiz, Kuran Kurslarımız, Yeşil alanlarımız şehir merkezimizi çok daha cazip hale getiren çalışmalar. Hepsi de bu şehrin sakinlerinin hizmetinde. Zamanla ihtiyaçların değişimini de göz önüne alarak Belediyecilik faaliyetlerini yürütüyoruz. Bu anlamda şehrimizin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz Kent Meydanı çalışmamızın sözünü hemşehrilerimize vermiş ve çalışmalarımızı başlatmıştık. Malumunuz şehrimizde bir meydanımız yoktu. Böyle bir çalışmasının yapılmasına, meydan olarak kullanabileceğimiz bir alana ihtiyacımız vardı. Meydanlar, artık günümüz yaşam anlayışında vazgeçilmez ihtiyaçlar haline geldi. Bir şehrin yaşamıyla ilgili bilgi sahibi olmak isterseniz, bu bilgiyi alabileceğiniz ilk ve bariz yer o şehrin meydanıdır” dedi.

Kent meydanlarının bir şehre kimlik kazandıran önemli kamusal alanlar olduğunun altını çizen Başkan Gül, “Meydanlar adeta şehrin bir özeti niteliğinde mekânlardır. Orada şehirle ilgili genel kanaatin oluşmasında büyük etkisi olan alanlar Bizim de Çorum olarak şehrimizi ifade eden, tabiri caizse özetleyen bir meydanımız olsun istedik. Bu eksikliği gidermek için hemşehrilerimizin de yıllardır özlemle beklediği çalışmanın bu güzel projenin sonuna geldik. Şehrimizin ilk kent meydanını insanlarımızın hizmetine sunmak için gün sayıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız bu kent meydanında yaptığımız çalışmalar özellikle kamulaştırma çalışmaları İl Özel İdaremizin de katkılarıyla tamamlandı. İl Genel Meclisimiz yüksek bir şehircilik hassasiyeti gösterdi. Burada yaptığımız çalışmaya büyük katkı verdi” şeklinde konuştu.

Kent meydanının 11 bin 500 metrekarelik bir alandan oluştuğunu anlatan Başkan Gül, bu alanın 2 bin 500 metrekaresinin İl Özel İdaresi, 9 bin metrekaresinin özel mülkiyet olduğunu ifade etti.

Alanda 18 milyon 873 bin TL’lik kamulaştırma yaptıklarını kaydeden Gül, gerek özel mülkiyete ait alanlar gerekse kamuya ait alandaki yapıların yıkımı tamamlandığını, sonrasında da kent meydanını inşa ettiklerini ifade etti.

Kent Meydanı projesinin sadece meydandan ibaret olmadığını kaydeden Başkan Gül, “Şehrimiz için gerekli olan çalışmalardan biri de otoparktı. Bölgenin park sorununu büyük ölçüde çözecek. Meydan projemizin içerisinde bir de kapalı otopark çalışması vardı. Dolayısıyla bunlar tamamlandı. Yakın zamanda gerek meydanımızı, gerek otoparkımızı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Kent Meydanının 40 milyon 156 bin 660 TL’ye mal olduğunu bildiren Gül, “Meydanımız güvenlik kameralarıyla donatıldı. Dolayısıyla asli vazifesine uygun olarak burada bir program yapıldığında bir güvenlik zafiyeti yaşanmayacak. Bu konuda gerekli tüm önlemlerimizi aldık. Bunun dışında; kent meydanımızın bulunduğu bölgeye canlılık katmasını, şehir estetiğine yönelik öğeleri de barındırmasını istedik. Bu amaçla, şehir meydanımızın tabiri caizse meydanını gösteri havuzuyla şenlendirdik. Suyun hareketleri burada hazırlanan müziklerin ritmine göre değişecek. Böylece özellikle yaz akşamları burada ailelerimiz, çocuklarıyla kent meydanımızda vakit geçirecekler Kent Meydanına ulaşımın daha kolay olabilmesi, hemşehrilerimizin meydanı rahatça kullanması için Tekel Sokaklarda, Kavukçu, Kulaksız, Maliye sokaklarda kent meydanının konumuna göre İl Trafik Komisyonumuzun da onayını alarak düzenleme yaptık. İlerleyen dönemlerde kent meydanımızın arka kısmında Tekel Sokağı, Kulaksız 1. caddeye bağlayan 10 metrelik bir yol açacağız. Yol açacağımız kısımda da uzlaşma ve mahkeme sürecimiz devam ediyor. Tamamladığında buradaki çalışmalara da başlayacağız” dedi.

Çorum Belediyesi Kent Meydanı’nın isminin belirlenmesi için anket yapacaklarını açıklayan Başkan Gül, “Hemşehrilerimizin görüşleri, onların talep ve önerileri bizim için çok önemli ve çok değerli. Bu yüzden kent meydanının isminin ne olması gerektiğiyle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Kent Meydanımızın ismiyle ilgili de bir anket çalışması yapacağız. İsimleri belirledikten sonra sosyal medya, resmi internet sitemizden, merkezi bir noktaya koyacağımız anket masası ve kentli servisimiz aracılığıyla vatandaşlarımız anketimize katılacaklar. Meydanımızın ismini hemşehrilerimiz belirleyecekler. İlk kent meydanımızın şehrimize, insanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Güzel günlerde kullanmak nasip olsun diyorum” şeklinde konuştu
Kaynak: İHA