Zonguldak'taki FETÖ/PDY Davasında Karar

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 5'i tutuklu 7 sanık, 2 yıl 2 ay 7 gün ile 11 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 7 sanığa, hapis cezası verildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar, Kadir Boduroğlu, Yaşar Şekerci, Ertan Toprak, Recep Geme ve Mustafa Akyel ile tutuksuz sanıklar Ersoy Simitçi ve Ferhat Alkan ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, avukatlarının savunmalarına katıldıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla yargılanan Boduroğlu'nu 11 yıl 3 ay, Şekerci'yi 10 yıl, Geme, Toprak ve Akyel'i 8 yıl dokuzar ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet ayrıca sanık Simitçi'ye 6 yıl 3 ay, Alkan'a ise 2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezası verdi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında,"silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl altışar aydan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyordu.
Kaynak: AA