Suriyelilerin İlk Halk Ayaklanmasını Anlatan Filmin Galası Suriye Topraklarında

TRT’nin ortak yapımcı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığının da destek verdiği "Kardeşim İçin Der’a" filminin yapımcı ve oyuncuları Kilis’e geldi. Gerçek hikayelerin senaryolaştırıldığı filmin ekibi, Kilis’teki ziyaret ve programlarının ardından filmin galası için sınır ötesine geçti.

Suriyelilerin İlk Halk Ayaklanmasını Anlatan Filmin Galası Suriye Topraklarında
Yapımcı Halis Cahit Kurutlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, AK Parti Genel Sekreteri Ankara Milletvekili Fatih Şahin, TRT Kürdi Kanal Koordinatörü Mustafa Ekici, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravzanur Kavakçı Kan gibi isimlerin aralarında bulunduğu heyet, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’yı konukevinde ziyaret etti. Daha sonra Resul Osmandağı Mesire Alanı’na giden heyet, Hasan Kara tarafından verilen öğle yemeğine katıldı.

Filmin yapımcısı Halis Cahit Kurutlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kardeşim İçin Der’a filminin galası için Kilis’e geldik. Filmi çekimlerini geçen yıl Gaziantep ve Halep’in Cerablus ilçesinde gerçekleştirdik. Suriyelilerin ilk halk ayaklanmasını anlattığımız bir film oldu. Filmin galasını da yine Suriye sınırları içerisinde gerçekleştireceğiz. AFAD’ın Çobanbey’de bulunan bir merkezinde gerçekleştireceğiz. İnşallah film 16 Nisan’da vizyona girdiği zaman kamuoyunun ilgisini bekliyoruz. Filme Arapça alt yazı da ekledik. İnşallah hem Ortadoğu’da hem de hikayesi itibariyle evrensel olduğu için bütün dünyada izlenmesini bekliyoruz. Tüm dünyada devletlerin politik ve stratejik yaklaşımlarıyla değerlendirdiği bir meseleyi ülkemiz başından itibaren insani ve vicdani bir perspektifte değerlendirdi. Biz de tamamen Suriye halkının yalın hikayesini ve 50 yıllık diktatörlüğe karşı ilk ayaklanmasını konu olan alanına dikkat çekmeye çalıştık“ diye konuştu.

Heyet daha sonra filmin galasını yapmak üzere Çobanbey’e hareket etti.
Kaynak: İHA