SATSO'dan Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Altuğ, SATSO başkanlığına seçilmesi dolayısıyla SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ve yönetim kurulu üyeleriyle Balkanlıoğlu'na ziyarette bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Balkanlıoğlu, önceki günlerde seçim heyecanı yaşayan SATSO’da yeni yönetimin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Balkanlıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odalarının bulunduğu ilin dinamikleri açısından son derece önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

SATSO'nun bünyesinde binlerce işçi olduğunu, istihdama büyük katkı sağladığını ve devlete yüklü miktarda vergi ödediğini ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümet yetkililerimiz, 81 il valisini toplayarak, 'Sanayicilere, iş adamlarına, istihdam oluşturanlara çok önem verin, iş adamlarımızın önünü açın, her türlü sorununda yanlarında olun, bir kişiyi bile istihdam ettirebilirseniz o memleket için büyük bir kazanım, bürokrasi anlamında engelleri varsa devlet adına onların yanında olduğunuzu hissettirin' diye tavsiye ve telkinlerde bulunuyor. Sizler de belirli bir yasa çerçevesinde iş başına gelen iş adamları örgütüsünüz. Bu örgütler, hem kanuni bir kurum hem de resmi bir kurum da sayılır. Çünkü ticaret sicili gibi birçok açıdan şirket kurucuları mecburen sizin onayınızdan geçiyor. Bundan dolayı oluşum itibariyle hem bir sivil toplum hem de resmi bir kurum yönünüz var. Sizlerin tavsiye, telkin ve önerilerine her zaman açığız. Bizden size bir öneri geldiğinde ise yardımcı olacağınıza inanıyoruz. Ne kadar sık ilişkilerimiz olsa da bizler ticaretin içerisinden gelmediğimiz için bazı konuları sizler daha iyi görüyorsunuz."

Kabulünden dolayı Balkanlıoğlu'na teşekkür eden Altuğ, yönetimde yer alan kurul üyelerini de takdim ederek, Sakarya’nın sadece ekonomi alanında değil, her alanda daha da gelişmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA