Milli İstihdam Seferberliği

Milli istihdam seferberliği kapsamında sağlanan teşviklerle istihdamın artırılmasının hedeflediği bildirildi.

Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünden yapılan açıklamada, mili istihdam seferberliği kapsamında çıkarılan son torba kanunda istihdamı artırmaya yönelik pek çok tedbirin yer aldığı ifade edildi.

İstihdamı artırmaya yönelik teşviklerle ilgili bilgilere yer verilen açıklamada, imalat ve bilişim sektöründe mevcut istihdama ilave her bir çalışanın tüm sigorta primlerinin ve vergilerinin devlet tarafından karşılanacağını belirtildi.

Yine imalat ve bilişim sektöründe asgari ücret üzerinden sağlanan sigorta prim desteğinin ilk kez prime esas kazanç üzerinden verileceği ifade edilen açıklamada, İŞKUR tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim Programları'nın süresinin de bilişim ve imalat sektöründe 3 aydan 6 aya çıkarılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, engelli istihdamını desteklemek amacıyla da en az yüzde 40 engelli raporuna sahip ve iş kuracağı alanda girişimcilik eğitim sertifikası olan engellilere yönelik İŞKUR tarafından sağlanan hibe desteğinin 36 bin liradan 50 bin liraya yükseltildiği bildirildi.

Asgari ücrette 2016 ve 2017 yıllarında uygulanan desteğin 2018 yılında da devam edileceği dile getirilen açıklamada, 2018 yılında kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere ise 30 bin 442 liraya kadar destek sağlanacağı, kadın, genç ve engelli istihdamında teşvik süresinin 12 aydan 18 aya çıkarıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA