Kiracı Olduğu Evi Satmak İsteyen Sanıkların 'Dolandırıcılık' Davası

Erzurum'da ev sahibi adına sahte kimlik çıkartıp kiracısı olduğu evi satmaya çalıştığı öne sürülen kişi ile arkadaşını yargılandığı davada sanıklar haklarında yurt dışında çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Erzurum'da ev sahibi adına sahte kimlik çıkartıp kiracısı olduğu evi satmaya çalıştığı iddia edilen kişi ile arkadaşının "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılanmalarına devam edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar kiracı Kadir Yıldırım ve arkadaşı Mustafa Suci, müşteki K.B. ile avukatları katıldı.

İddia makamı mütalaasında, ev sahibi T.S'nin zarar görme ihtimalinden dolayı davaya katılma talebinin kabulüne ve tutuklu sanıklar Suci ile Yıldırım hakkında tutuklulukta geçirdikleri süre ve delillerin toplanmasından dolayı tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Suci savunmasında, yaptıklarından dolayı pişman olduğunu söyledi.

Yıldırım ise savunmasında müştekilerden özür dilediğini kaydetti.

Müşteki K.B. beyanında, zararının giderildiğini, davacı ve şikayetçi olmadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mustafa Suci ile Kadir Yıldırım'ı haklarında yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliye etti.

Olayda zarar görmesinden dolayı ev sahibi T.S'nin davaya katılma talebini kabul eden heyet, eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, ev sahibi T.S. adına sahte kimlik çıkartıp kiracısı olduğu evi satmaya çalıştığı öne sürülen Kadir Yıldırım ve arkadaşı Mustafa Suci hakkında, Palandöken Tapu Dairesi Müdürlüğünde görevli memurunun durumu fark edip polise ihbar etmesiyle soruşturma başlatıldığı yer aldı.

İddianamede, Suci ve Yıldırım'ın sahte kimlik düzenleyip T.S'nin evini satma konusunda anlaştıkları ve T.S'nin kimlik fotokopisini kullanarak kimlik bilgileri T.S.'ye, üzerindeki fotoğraf ise Suci'ye ait olan sahte kimlik düzenledikleri anlatıldı.

Her iki sanığın ardından T.S.'ye ait evi bedelinin altında satmaya çalıştığı ve Yıldırım'ın ev satımı için K.B'den komisyon almak için anlaştığı anlatılan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Kiracının arkadaşı Suci ve K.B. satış işlemleri için tapu dairesine gittiklerinde görevli memur, Suci'nin ibraz ettiği kimliğin sahteliğinden şüphelenip emniyete ihbarda bulununca bu kişi parayı alamadan yakalandı. Suci ve Yıldırım'ın sahte resmi belge düzenlemek ve bu resmi belgeyi kullanarak K.B.'yi dolandırma konusunda fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettikleri anlaşılmıştır."

İddianamede, Suci ve Yıldırım'ın "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
Kaynak: AA