Karacaoğlan Şiir Akşamları

Tarsus Belediyesi ve İçel Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 16’ncı Uluslararası Karacoğlan Şiir Akşamları’nın ilk günü Tarsus’ta düzenlendi.

Karacaoğlan Şiir Akşamları
Hava muhalefeti nedeniyle Nikah Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Karacaoğlan Şiir Akşamları’nın geleneksel hale gelmesinde ve bu yıl açılış gecesinin Tarsus’ta yapılmasında emekleri olan İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti. Tarsus’un 10 bin yıllık çok eski bir kent olduğunu ifade eden Can, "Geçmişte birçok medeniyetlere beşiklik yapmıştır. Yerin altındakiler yerin üstündekiler kadar değerlidir. Onun farkında olarak tarihimize sahip çıkıyoruz. Karacaoğlan milli kültürümüzün şekil almasında halk kültürünün ne kadar önemli olduğunu unutulmaz şiirleriyle belleğimize kazımış zengin kültürümüz içeresinde başköşeye oturmayı hak etmiş bir halk ozanımızdır. Göçebe yaşamının vazgeçilmez bir parçası olan doğa onun şirinin başlıca temalarından iridir. Yaşadığı gezip gördüğü yerlerin doğasını görkemli bir biçimde dile getirir dost kardeş bildiği sevgilisi ile eş gördüğü içiçe yaşadığı bu doğa onun için sadece bir mekan olmaktan ötedir. Şiirin aşka önemli bir teması olan, aşkın var oluşu doğadaki benzetmelerle güzelleşir. Onunla yaşanan sevinç onun getirdiği acı doğa ile paylaşılır” dedi.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, “Karacaoğlan Şiir Akşamlarının şairlerimize, ozanlarımıza, Türk Diline, Türk Dünyasına, Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Şiir dolu bu akşamlarda gönüllerimizin birleşmesini, coşmasını, temenni ediyorum” dedi.

Programda yöresel şairler ve ozanlar sahne aldılar, sazlarıyla sözleriyle unutulmaz bir akşam yaşattılar.

Ardından şair ve yazarlara hediyeler takdim edildi. 16’ncısı düzenlenen Şelale Şiir Akşamları 10-11-12 Nisan 2018 tarihlerinde İçel Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda devam edecek.
Kaynak: İHA