Kameramanların Gözünden 15 Temmuz Gecesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunda düzenlenen etkinlikte, haber kameramanlarının gözünden darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesi anlatıldı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen programa, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve NTV haber kameramanı Tuncay Altun katıldı.

Polatel, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Haber Kameramanları Derneği olarak 15 Temmuz darbe girişimini anlatan “KalkışMA” isimli kitap ve belgesel hazırladıklarını aktardı.

15 Temmuz gecesi tankın önüne yatan, uçak ve helikopterin şiddetli ateşine rağmen meydanları boş bırakmayan insanların gözünün önünden hiç gitmediğini anlatan Polatel, şöyle konuştu:

"Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi bir kahramanlık hikayeleri yaşanıyordu. Biz de sivil toplum örgütü olarak dedik ki 15 Temmuz’u Anadolu’ya anlatmalıyız. Ankara ve İstanbul o günü yaşadı ancak Anadolu, o iller kadar yaşamadı. Bugün bir konferansta size o günü anlatıyoruz ancak bunların tüm detayını konferansta size aktarabilmemiz mümkün değil. Sadece ben, o gün 8 saat çekim yaptım, bunların hepsini izleme şansımız yok. Biz de bunları kitaplaştırdık."

NTV haber kameramanı Tuncay Altun da "O gece neredeyse kameraman arkadaşlarım habercilik refleksiyle yola çıkmışlardı. Trafik kitlenmiş ve bir çok arkadaşımız yürüyerek gelmişti. Haberciler görevlerini, milletimiz gibi çok zorlukla yaptı ve karanlıklar aydınlığa çıktı." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından hazırlanan “KalkışMA” isimli belgesel film sunuldu.

Daha sonra DPÜ Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Bülent Gül ve Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi İlker Vural tarafından Aytekin Polatel ve Tuncay Altun’a plaket takdim edildi.

Program sonunda, Aytekin Polatel ve Tuncay Altun, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini en sıcak noktalarda yaşayan 110 kameraman ve muhabir tarafından kaleme alınan “KalkışMA” isimli kitabı imzaladı.

Kaynak: AA