Halk Eğitim Kursiyerlerinden Askere 'Hediyeli Mektup'

Kırşehir’de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki kursiyerler, masraflarını kendilerinin karşıladığı örgü, atkı, bere, tespih gibi ürünler ve süs eşyalarını sınır ötesi harekatta bulunan Mehmetçiğe, yanlarında duygularını anlatan mektuplarla gönderdi.

Halk Eğitim Kursiyerlerinden Askere 'Hediyeli Mektup'
Halk Eğitim Merkezinde sergilendikten sonra koliler halinde sınır bölgesine gönderilecek olan el işi göz nuru ürünler, kursiyerler tarafından maddi beklenti olmadan hazırlandı.

Kursiyerlerin talepleri sonrasında duygulandıklarını ifade eden ve süreci hızlandıran Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Çetinkaya, askere gönderilen her ürünün el emeği olduğunu söyledi.



Çetinkaya konuşmasında, "El sanatı ürünlerin yanında askerin hediyelik eşya olarak da kullanabileceği sınır bölgesinde moral bulabilecekleri hatıraları Kırşehir’den hazırladık. Asker, aldığı hediyede kahramanlıklarını sergileyen el işi eserler bulacak"dedi.

"Her kursiyer hazırladığı hediye yanında askere mektup da yazdı"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin moral bulması için hazırlanan el işi eserlerin yanına her kursiyer yaptığı el işi eserin yanına duygularını da anlatan mektuplar yazdığını ifade eden Çetinkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şanlı Türk Ordusunun yurt içi ve yurt dışında yaptığı kahramanca mücadeleye destek sunmak adına kursiyerlerimiz çalıştı. Ordumuzun yalnız olmadığını göstermek için çalıştık. Askerlerin, moral alması için atkı ve berenin yanı sıra günlük hayatta kullanabileceği eserlerde var"

Hazırladığı hediyelik eşyanın yanı sıra yazdığı askere yazdığı mektubu da okuyan Ahu Çelik, salonda duygulu anların da yaşanmasına vesile oldu. Halk Eğitim Merkezinde 60 kursta bin 200 kursiyer yaptığı çalışmaları Kırşehir’de sergiledikten sonra sınır birliğine gönderecek.
Kaynak: İHA