Güneş Gürsu'yu Gece De Aydınlatacak

Gürsu Belediyesi tarafından hayata geçirilecek projeyle Belediyeye ait tüm hizmet binalarında ve ilçenin sokak aydınlatmalarında güneş enerjisi kullanılacak.

Güneş Gürsu'yu Gece De Aydınlatacak
Gürsu Belediyesi Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi’nce oluşturulan projenin 700 kilowattlık kısmı tamamlanmış olup, bununla belediyenin tüm hizmet binalarının ve Gürsu sokaklarının aydınlatması yapılacak. Projenin çalışmaları devam eden 1 megavatlık kısmıyla da 700 bin ek gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Solarex İstanbul 2018 11. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nda incelemede bulunan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ”1 megavatlık yeni güneş enerjisi projemizin yatırım planları ve detaylandırılma çalışmaları kapsamında incelemede bulunduk. Fuarda sektörün önde gelen firmalarıyla görüşerek plan ve teknoloji noktasında desteklerini istedik. Üniversitelerin enerji projelerine de destek sağlamak amacıyla çeşitli teknolojik yenilikler konusunda bilgi aldık. Gürsu’ya temiz enerjiyle buluşturarak, yeni gelir kaynakları üretmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA