Fransa'da Havalimanı Arazisi İşgaline Tahliye Operasyonu

Fransa'da uzun yıllardır tartışılan havalimanı projesinin yer aldığı Notre Dame des Landes bölgesini işgal eden çevreci ve antikapitalist gruba yönelik tahliye operasyonunda çatışma çıktı.

Fransa'da uzun yıllardır tartışılan havalimanı projesinin yer aldığı Notre Dame des Landes bölgesini işgal eden çevreci ve antikapitalist gruba yönelik "tahliye operasyonu" çatışmaya sahne oldu.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, operasyonun ikinci gününde bölgede şiddet olayları yaşandı.

Haberlerde, dün başlayan ve bugün devam eden operasyon sırasında jandarma birliklerine karşılık veren çevreci ve antikapitalist grup üyelerinin bir jandarma aracını yaktıkları, 3 jandarma görevlisini de yaraladıkları kaydedildi.

Tahliye operasyonu sırasında jandarmanın baraka ve çadırlarda bekleyerek alanı terk etmeyen işgalcilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandığı bilgisi verilen haberlerde, alan üzerinde dolaşan İçişleri Bakanlığı helikopterinin de yanıcı maddelerin hedefi olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, bölgede işgalcilerin barındığı 13 baraka ve yaşam alanının tahliye edildiğini, kalan 20 civarındaki baraka ve yaşam alanının ise hafta sonuna kadar tahliye edileceğini bildirdi.

Ülkede 1965'ten bu yana gündemde olan, 2008'de yapımına karar verilen ve çevreci ve antikapitalist bir kesimin muhalefeti sonrası ocak ayında iptal edilen havalimanı projesinin yer aldığı Notre Dame des Landes bölgesinde dün sabah saatlerinde başlatılan tahliye operasyonuna 2 bin 500 jandarma personeli katıldı.

Kaynak: AA