'Fındık Veresiye' Filmi 4 Mayıs'ta Vizyonda

Son dönemde Ordu yöresini anlatan filmlerin sayısı artıyor. Konusu, oyuncuları, teknik ekibi ve tüm unsurlarıyla tamamen Ordu yöresine ait olan ‘Fındık Veresiye’ filmi 4 Mayıs’ta vizyona girecek.

'Fındık Veresiye' Filmi 4 Mayıs'ta Vizyonda
Ordu, Giresun ve Samsun’un tüm kültürel envanterini filme aktaran ve bu yolla gençlere ulaşmaya çalışan ve komedi tarzında çekilen ‘Fındık Veresiye’ filminde Hacer ile Mehmet’in kavuşma hikayelerini anlatılıyor.

Filmin senaristi ve yapımcısı Samet Kılıç, “Bu film ile biz unutulmaya yüz tutmuş kültür ürünlerini gençlerimize aktarmak ve gelecek nesillere ulaşmasını sağlamaktır. Filmde komedi adına her şey var. İzleyenler kendinden olan birçok şeyi bulacaklar. Hem gülecekler hem de kendi kültürlerini öğrenecekler. Çünkü arka planında kendi kültürleri olacak” dedi.

Afgan asıllı Ordu gelini olan filmin yönetmeni Fatema Khawari, müthiş bir potansiyele sahip Karadeniz illerinin reklam anlamında geri kaldığını, doğal güzelliklerini tam manasıyla gösteremediğini belirterek, bu tür özel müteşebbislerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Fatema Khawari, “Karadeniz gerçekten benim için özel bir yere sahip, bu yörede böyle bir proje yapmak benim için çok önemli. Bu projenin temelinde iki amacımız var, birincisi bölge illerinin kültürünü gençlere aşılamak ikincisi ulusal tanıtımını gerçekleştirmek, bu açıdan bu proje kesinlikle desteklenmelidir” diye konuştu.

30 Nisan’da görkemli bir gala ile ilk gösterimi gerçekleşecek ‘Fındık Veresiye’ filmi, 4 Mayıs’ta izleyiciyle bulaşacak.
Kaynak: İHA