Ekrem Yeter'in Yargılandığı Dava

FETÖ'ye üye olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan eski Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Ekrem Yeter'in yargılanmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan eski Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Ekrem Yeter'in yargılanmasına devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Yeter ve avukatları katıldı.

Duruşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası sosyal medyada yaptığı paylaşımlarının çıktılarını mahkemeye sunan Yeter, "Daha önceki savunmalarımı tekrar ederim. Benim bu yapıyla hiçbir şekilde ilgim yoktur. Sunduğum sosyal medya paylaşımları da bunu göstermektedir. Vatanını, milletini ve bayrağını seven bir doktor olarak görev yapmaktayım." ifadelerini kullandı.

Mahkeme, dijital materyallerin ve bazı kurumlardan istenilen evrakların beklenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianame

Eski Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Yeter, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Yeter'in evindeki aramada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitap ve CD'lerin ele geçirildiği, Bank Asya'da hesabının bulunduğu ve Gülen'in talimatının ardından hesabında 40 bin 993 liralık artış bulunduğu belirtilen iddianamede, sanığın FETÖ'nün tepe yönetiminde yer alan Cemil Koca, Tuncay Delibaş, Hüseyin Kara, Şerif Ali Tekalan, Süleyman Uysal, Hamdi Akın İpek, Bahattin Karataş ile 766 görüşmesinin tespit edildiğine yer veriliyor.
Kaynak: AA