Denizli'den Kısa Kısa

Denizli'de nisan ayı halk toplantısı Vali Yardımcısı Kemal İnan başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik konferans salonunda düzenlenen halk toplantısında, vatandaşlar sorun, talep ve şikayetlerini Vali Yardımcısı İnan'a aktarırken, toplantıya katılan ilgili daire müdürleri, sorunlara çözüm bulunması için alanlarıyla ilgili bilgi aldı.

Talep ve şikayetlerini aktaran vatandaşlar iş, eğitim, tarım ve sağlık başta olmak üzere çeşitli konulardaki sorunlarını toplantıda dile getirdi.

Ayrıca toplantının ardından oluşturulan platformda vatandaşlar ilgili daire müdürlerine istek ve şikayetlerini iletti.

- Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

Denizli'nin Kale ilçesinde Türk polis teşkilatının kuruluşunun 173. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

İlçe Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na, İlçe Emniyet Amiri Selim Vural çelenk sundu.

Vural, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Türk polis teşkilatının 173'üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Vural ve polis memurları, törenin ardından Kale Kaymakamı Murat Güneş'i makamında ziyaret etti.

- Denizli Büyükşehir Belediyesi 7. Çocuk Şenliği

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Denizli Büyükşehir Belediyesi 7. Çocuk Şenliği" ilçelerde başladı.

Beyağaç, Babadağ, Bozkurt, Çardak, Çivril, Çal, Bekilli, Baklan ve Çameli ilçesinde başlayan ve eğitim gören ilkokul çağındaki çocukların katıldığı şenlikte çocuklar animatörler eşliğinde cuval yarışı, ip çekme, can gibi geleneksel oyunlar oynama fırsatı yakaladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 7.'sini düzenledikleri Türkiye’nin en büyük çocuk şenliğinin yoğun katılım ile başladığını söyleyerek, "Çocuklarımız gönüllerince eğlenecekler. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çocuklarımızın her anında yanındayız. Onlar bizim geleceğimiz." ifadelerini kullandı.

- Kent Konseyinden anlamlı proje

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'nin engelli vatandaşlar için başlattığı işaret dili eğitiminin tamamlandığı bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Pamukkale Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve farkındalık yaratmak adına başlattığı işaret dili eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verildiği belirtildi.

Açıklamada Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci'nin şu ifadelerine yer verildi:

"Bizim bir hedefimiz var. 'Kalpler engelli olmazsa bütün engelleri aşarız.' diyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar engelli vatandaşlarımıza her türlü desteği verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bu konuda Türkiye’de örnek alınan belediyelerden biriyiz. Türkiye’de ilk erişilebilirlik haritasını yapan şehiriz. Kent Konseyi olarak her zaman engellilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

- Subaşuoğlu'ndan basketbol takımına ziyaret

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde Play-Off'lara kalan Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji Basketbol Takımı'nı ziyaret etti.

Subaşıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, takım olarak Play-Off'lara kalan basketbolcuları tebrik etti.

Subaşıoğlu, "Türkiye Basketbol 2. Ligi kolay bir lig değil. Denizlimizi en iyi şekilde temsil ettiler. Şimdi önlerinde Play-Off maçları var. Bu maçlarda da en iyi şekilde performans göstereceklerine inanıyoruz." dedi.

Kaynak: AA