Çanakkale'de Bir Okula STEM Laboratuvarı

GESTAŞ Deniz Ulaşım, “Eko STEM ile her şeye DEĞER Projesi” kapsamında Çanakkale Turgutreis Ortaokulu’na STEM Laboratuvarı kurdu. GESTAŞ’ın okula kazandırdığı bu sınıfta eğitimci eğitimleri başlarken ilerleyen süreçlerde öğrencilerin öğrendiklerini pratiğe dökmeleri amaçlanıyor.

Çanakkale'de Bir Okula STEM Laboratuvarı
Dünyada birçok ülkenin öğretim programlarına dâhil ettiği bir eğitim yaklaşımı olan STEM, ülkemizde de yaygınlaşırken Çanakkale’de bir okulda da STEM eğitimi verilmeye başlandı. GESTAŞ Deniz Ulaşım, “Eko STEM ile her şeye DEĞER Projesi” kapsamında Çanakkale Turgutreis Ortaokulu’nda STEM Laboratuvarı kurdu. AK Parti Grupbaşkanvekili, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale ziyareti esnasında laboratuvarı gezerek açılışını gerçekleştirdi.

Eğitimci eğitimleri başladı

GESTAŞ’ın okula kazandırdığı laboratuvar sınıfı, çeşitli türlerde mühendislik setleri, Robot Yarışma Setleri, Robota Giriş setleri, Robot Yarışma Setleri, Optik Gözlem ve Astronomi Seti, 3D yazıcı, bilgisayarlar, çeşitli akıl oyunları ve sınıf donanım malzemelerinden oluşuyor. 24-25 Mart tarihlerinde okul öğretmenlerine verilen eğitimle, STEM çalışmaları başlarken Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof.Dr. Mustafa Sami Topçu, ilk derste öğretmenlere Temel STEM bilgilerini aktardı. Öğretmen eğitimlerinin ikinci ayağı olacak olan kodlama ile Robot eğitimleri 7-8 Nisan tarihlerinde devam edecek.

Teorik Bilgi Uygulamaya Çevriliyor

STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Eğitimi; teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlayan, öğrencilerin fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri bir bütünün parçaları olarak görmelerini sağlayan dünyada birçok ülkenin öğretim programlarına dâhil ettiği bir eğitim yaklaşımı olma özelliğini taşıyor.

STEM eğitimi, üretim, buluş yapma bilgi ve becerilerini kazandırmayı hedefliyor. STEM Eğitimi almış bireylerin, iş dünyasına girdiklerinde de bu becerileri sayesinde iş hayatının istediği niteliklere kolayca uyum sağlayabilmesi ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı vermesi bekleniyor. STEM Eğitimi dünyada okul öncesi eğitimden yükseköğretime kadar tüm eğitim sürecini kapsayan disiplinler arası bir yaklaşım olarak kabul ediliyor.
Kaynak: İHA