Bulanık'ta Nisan Ayı Güvenlik Toplantısı

Muş’un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan’ın başkanlığından nisan ayı güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

Bulanık'ta Nisan Ayı Güvenlik Toplantısı
Bulanık ilçesinde güven ve huzurunu sağlamak amacıyla her ay gerçekleştirilen güvenlik toplantısının Nisan ayı toplantısı Halk Kütüphanesi konferans Salonunda düzenlendi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan’ın katılımıyla bir araya gelen katılımcılar ile ilçenin güvenliğini arttırıcı konular üzerinde istişare edildi. Şehrimizin normalleştirilmesi ve vatandaşların her türlü can ve mal güvenliğini, huzur ortamını sağlamak amacıyla İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Daştan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Altaş, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin iştirak ettikleri toplantıda önemli kararlar alınarak fikir birliğinde bulundular. İlçe emniyet ve jandarma güçlerinin yaptığı çalışmalar ile sağlanan huzurun, düzenin el birliğiyle devam ettirilmesi gerektiğine değinen Uzan: “Belediyemizi normalleştirmeye yönelik halkımızı teskin etmeliyiz. Örgüte yönelik zihinler temizlenmeli bu hususta birlikte çalışarak, devletimizin şefkat yüzünü göstermeliyiz. Şehrimizin güvenliği için dik duruşumuzu sergileyip alınacak güvenlik tedbirlerine aykırı davrananlara yönelik cezai işlem uygulamalıyız” dedi.

Sosyal ve kültürel etkinlikler ile anılan bir Bulanık yapılması gerektiğini vurgulayan Uzan, ilçenin tahrip edilmiş bir şehir olarak anılmasını istemediklerini söyledi.

Herkese önemli bir sorumluluğun düştüğünü, Nisan ayı güvenlik toplantısı için salonda bulunan herkese teşekkür eden Kaymakam ve Başkan Vekili uzan, ilçenin kalkınması adına ellerinden gelen bütün imkânları seferber edeceklerini sözlerine ekledi.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Altaş, köylüler arasında önemli bir sorun olan mera konularına değinerek, gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi. Ayrıca ilçenin önemli güvenlik çıkışlarına da değinerek her türlü suçun önüne geçmek ve ilçemizin giriş noktalarını kontrol altında tutmak için kapatılacak yollar üzerinde çalıştıklarını açıklayan Altaş, şüpheli vakaların da bildirilmesi gerektiğini söyleyerek toplantıya katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.

İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Daştan ise, özellikle gençlerin zihinlerinin yıkanmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, propaganda yapan şahıslara yönelik cezai yaptırımlardan söz etti. Özellikle şehitlik mahallesinde propaganda yapmaya sürüklenen yaş ortalaması küçük çocukların ne için orada bulunduklarını bilmeden ortaya sürülmesine karşı çıkmalıyız diyerek gençlerimizin bilinçlendirilmesine dikkat çekti.

Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri de söz hakkı alarak ilçenin daha iyi yere gelmesi için fikirlerini beyan ederek meralar için komisyon kurulması taleplerini iletip, gençlere yönelik etkinliklerin yapılmasını, sokak lambalarının, internet kablolarının sıkıntılarına değinerek arttırılması gerektiğini söylediler. Özelliklede parklarda güvenlik önlemlerinin sağlanmasını isteyerek düğünlerde atılan silahlara izin verilmemesi gerektiğini cezai yaptırımın uygulanmasını belirttiler.

Nisan ayı güvenlik toplantısında alınan önemli kararlar ardından katılım gösteren herkese teşekkür eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Uzan, ilçe adına faydalı geçen toplantıyı sonlandırarak herkese kolaylıklar diledi.
Kaynak: İHA