Arı Üreticilerine Malzeme Desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle Bingöl'de arı ve bal üreticilerine verilen yüzde 60 hibeli malzemeler, törenle dağıtıldı.

Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği bahçesinde düzenlenen, bal üreticilerine malzeme dağıtım töreninde konuşan Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun, Bingöl Üniversitesinin arı ve bal araştırmaları konusunda Türkiye'de işaretlenmiş tek üniversite olduğunu söyledi.

Kentin arı ve bal konusunda çok ciddi bir geleneğe sahip olduğunu ifade eden Olgun, şöyle konuştu:

"İnşallah bundan sonra sadece kahvaltılık bal uğraşı yanı sıra teknolojiye tıbbi alanlara da kozmetik alanlara da bal ve bal ürünlerini sirayet ettirecek şekilde çok detaylı bilimsel akademik çalışmaların yolunu açmış olacağız."

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat da, Bingöl balının Türkiye'de marka olmuş bir ürün olduğunu belirtti.

Murat Nehri Rehabilitasyon projesi kapsamında Bingöllü arıcılara 2017 yılında 6 bin 500 arı kovanı dağıttıklarını belirten Polat, "Bingöllü arıcılara bu yıl da yapılacak tespitlerin ardından destek olacağız. Bunun dışında bal ormanları kurmaya çalışıyoruz. Temel paydamız Bingöl halkına katkı sağlamaktır ve geçim koşullarını iyileştirmektir." ifadelerini kullandı.

Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer de bakanlığın Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yatırımlarının Desteklenmesi projesi kapsamında arı ve bal üreticilerine yüzde 60 hibeli malzeme desteği verdiğini bildirdi.

Projeden 76 arı ve bal üreticisinin faydalandığını ifade eden Üzer, "Bu arıcılarımızdan 22'sinin malzemesini Arıcılar Birliği olarak temin ettik. Bunların arasında 360 arı kovanı, 11 güneş enerjisi, 7 baraka, 4 sağım çadırı ile el malzemeleri dağıtılacak." diye konuştu.

Kaynak: AA