Altıntaş'ta Üreticilere Nohut Ve Mısır Tohumu Dağıtıldı

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce, havza bazlı yemeklik baklagiller ve dane mısır üretimini geliştirme projesi kapsamında nohut ve dane mısır tohumu dağıtımı ve genç çiftçi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Altıntaş'ta Üreticilere Nohut Ve Mısır Tohumu Dağıtıldı
Belediye Kültür Sarayı Toplantı Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısına İlçe Kaymakamı Musa Kazım Çelik, İ Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Kurt, AK Parti İlçe Başkanı Cihangir Dönmez, Altıntaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Çok sayıda çiftçinin katıldığı programın açılış konuşmasında İlçe Müdürü Fatih Yıldız, "2017 yılında 19 genç çiftçimiz hibe almaya hak kazanmıştır ve bununla ilçemize 570 bin TL destekleme girişi olmuştur. Dağıtımını yapacağımız tohumlarla ilçemize yeni bir ürün denemesi olacağını bununda çiftçilerimize yeni bir gelir kapısı olmasını ümit ediyoruz. 41 çiftçimize 1000 dekar alan için dane mısır ve 10 çiftçimize 100 dekar alan için nohut tohumu veriyoruz’’ dedi.

Daha sonra söz alan İl Müdür Vekili Mustafa Kurt, ’’Havza bazlı dane mısır projesine önem veriyoruz. Bunun içinde çiftçilerimize elimizden geldiği kadar İlçe Müdürlüğü olarak ve biz İl Müdürlüğü olarak desteğe hazırız’’ diye konuştu.

Belediye Başkanı Ferit Karabulut, yaptığı açıklamada, ’’Çiftçilerin arazilerini satmamalarını, arazilerine sahip çıkmalarını istiyorum. Altıntaş ilçemiz önümüzdeki dönemde layık olduğu yere gelecek ve yeni ürünlere Beşkarış sulama birliği ile su konusunda elimizden gelen gayret ve özveriyi göstereceğiz. İlçemiz Kütahya’nın en verimli tarım alanlarına sahiptir’’ dedi.

Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik, kendisininde köyde yetişmiş biri olduğunu ve çifçiliği bildiğini belirterek, ’’Yeni ürün ve yeni çeşitlerin ilçeye ve çiftçiye çok şeyler katacağını hepimizin bilmesi gerekir. Günümüz tarımına ayak uydurmak için yenilikleri daima takip etmeliyiz. Bu konuda Altıntaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.

Ardından genç çiftçi, mazot gübre, yem bitkileri desteklemeleri ve ÇATAK konusunda bilgilendirme yapıldı.

Program toplamda 51 çiftçiye Nohut ve Dane Mısır Tohumu dağıtılarak son buldu. (YD-EFE)
Kaynak: İHA