Akkuyu Nükleer Güç Santralinin Temelinin Atılması

CHP İçel Milletvekili Atıcı: 'Bizim yerli, yenilenebilir ve zararsız enerji kaynaklarımız bize yeter'.

CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, Akkuyu Nükleer Güç Santralinin temelinin atılmasına ilişkin, "Bizim yerli, yenilenebilir ve zararsız enerji kaynaklarımız bize yeter." dedi.

Atıcı, CHP İçel İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) temelinin geçen hafta atıldığını anımsattı.

Santralin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunun iptali için açtığı davanın, Danıştay'ın ret cevabına karşın bir üst mahkemeye taşındığını belirten Atıcı, hukuk süreci devam ederken santralin temelinin atıldığına işaret etti.

Atıcı, santrale karşı yargı mücadelesini sürdüreceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ben Danıştay Üst Kurulundan da eğer sonuç alamazsam Anayasa Mahkemesi’ne gideceğimi, orada en temel anayasal hakkımız olan yaşam hakkımız ihlal edildiğini söyleyeceğimi, o da olmazsa insan haklarımıza yapılan bu ihlalleri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacağımı İçel halkı adına söylemiştim."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Denizli İl Kongresi'nde kendisine yönelik sözleri olduğunu ifade eden Atıcı, bu sözlere de tepki gösterdi.

Atıcı, İçel'de yaşayan insanların santrali istemediğini iddia ederek, şunları söyledi:

"İçel halkının yüzde 86'sı nükleer santrali neden istemiyor Kent Konseyinin yaptığı bir araştırma, öyle bir partinin falan değil. Türkiye'nin nükleer santrallere ihtiyacı yok. Bizim yerli, yenilenebilir ve zararsız enerji kaynaklarımız bize yeter. Halk şunu biliyor, Türkiye'nin büyümesi yüzde 7 olsa bile inşallah olur ki bugüne kadar hep 5-5,5 civarında olmuştur, enerji ihtiyacımız 2030 yılına kadar yenilenebilir kaynaklardan fazlasıyla sağlanır."
Kaynak: AA