Zeytin Dalı Harekatı İçin Dua Düzenlendi

Samsun Valisi Kaymak:'Tarihin her döneminde dış güçler Türk milletinin üzerine gelmiştir ama her zaman milletimizin birlik ve beraberliği bu güçleri defetmeyi başarmıştır'.

Samsun Valisi Osman Kaymak, tarihin her döneminde dış güçlerin Türk milleti üzerinde oyunlar oynadığını, ama milletin her zaman birlik ve beraberlikle bu güçleri defetmeyi başardığını ifade etti.

Kaymak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'i kontrol altına alması dolayısıyla Atakum ilçesinde Alanlı Mahallesi Camisinde düzenlenen dua programına katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, Türk milletinin geçmişinin zaferlerle dolu olduğuna işaret eden Kaymak, şunları kaydetti:

"Tarihin her döneminde dış güçler Türk milletinin üzerine gelmiştir ama her zaman milletimizin birlik ve beraberliği, bu güçleri defetmeyi başarmıştır. Atakumlu hemşerilerimiz de burada birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergiliyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin'de sürdürdüğü ve 18 Mart tarihi itibarıyla başarıyla sonuçlandırdığı operasyonu burada dualarla kutladık. Bu da milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunun askerinin yanında olduğunun göstergesidir."

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da Atakumluların her zaman devletinin ve hükümetinin yanında olduğunu göstererek Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiğini belirtti.

Söz konusu buluşmanın Atakum'dan tüm dünyaya bir mesaj niteliğinde olduğunu ifade eden Taşçı, "Türk milletinin ordusunun, hükümetinin yanında olduğunun en güzel örneklerinden bir tanesini buradan tüm dünyaya göstermiş olduk. Rabbim Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu şehitlerimiz ve diğer tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Gazi olarak dönenlere de sağlıklı ve uzun bir ömür nasip etsin." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılan ve kasideler seslendirilen programda, şehitler ve Mehmetçik için dualar edildi. Programda bir asker tarafından da şiir okundu.

Etkinliğe Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Samsun İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Mustafa Ateş, Atakum İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA