Nöropatik Ağrılar Vezirköprü'de Anlatıldı

SAMSUN – Nöropatik ağrılar, Vezirköprü ilçesi Tahtaköprü Mahallesi’ndeki hastalara anlatıldı.

Nöropatik Ağrılar Vezirköprü'de Anlatıldı
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sosyal sorumluluk çerçevesinde bilgilendirme amacıyla düzenlenen sağlık konferanslarının bir yenisi Vezirköprü ilçesi Tahtaköprü Mahallesi’nde gerçekleşti. Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Demir’in katılımıyla ‘Nöropatik Ağrılar’ konulu seminere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Uzm. Dr. Osman Demir gerçekleşen programda ‘Nöropatik ağrılar’ konusunu anlatırken, el ya da ayaklarınız karıncalanıyor veya uyuşuyor, bu yakınmalara yanma, kramp benzeri şikayetler de eşlik ediyorsa bunların önemli bir sağlık sorunundan, “periferik nöropati” diye bilinen sinir hasarlanmasından kaynaklanabileceğini söyledi.



Nöropati ellerden çok ayakları ve bacakların alt kısmını etkileyen, uzun sürdüğünde insanı gerçekten canından bezdirebilen önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Osman Demir, “Beyniniz ve omuriliğinizi vücudunuzun diğer kısımlarına, özellikle de uç kısımlarına -ellere, ayaklara- bağlayan geniş sinir ağının herhangi bir nedenle zarar görmesiyle ilişkilidir. Nöropatik ağrı, değişik ve rahatsız edici duyularla karakterizedir. Hastalar; yanma, batma, karıncalanma, donma hissedebilir. Hastalar, ağrıyı bir şey saplanır ya da elektrik çarpar gibi olan ağrılar olarak tanımlarlar. Ağrılar, sürekli veya tekrarlayıcı olabilir. Bazen ağrılar günlerce sürer, bazen saniyeler, dakikalar sürer ve gün içinde defalarca tekrarlar. Gün içinde değişik zamanlarda ortaya çıkabilir. Özellikle diyabetik nöropatik ağrıda, yanma şeklindeki ağrılar geceleri artar. Sürekli olmayan ağrılar bazen çok kısa süreli bazen çok uzun süreli olarak ortaya çıkarlar. Ağrı alışılagelmiş ağrı kesici ilaçlara yanıt vermez” dedi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen ise, "Hastane olarak hem Samsun ve çevre il ve ilçelerinde gerçekleştirdiğimiz sağlık konferanslarımızın bir yenisinde daha sizlerle bir aradayız. Bilgilendirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz programımızda alanında uzman doktorumuzu sizlerin yanınıza getirerek, öğrenmek istediğiniz konular üzerine bilgi sahibi yaparak aklınıza takılan sorulara da yanıt verme fırsatı oluyor. Şimdiden sizlere sağlıklı bir yaşam dilerken, desteklerinden ötürü Tahtaköprü Mahallesi halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Seminer sonrası Nöroloji Uzmanı Uzmn. Dr. Osman Demir, Vezirköprü ilçesi Tahtaköprü Mahallesi halkının sorunlarına çözüm üretti.
Kaynak: İHA