Kumluca'da Bahar Yürüyüşü

Kumluca Belediyesi tarafından her ay düzenlenen doğa yürüyüşü kapsamında "Mavikent Bahar Yürüyüşü" etkinliği gerçekleştirildi.

Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, otobüslerle Mavikent Mahallesi futbol sahasına götürüldü.

Buradan başlayan yürüyüş, Mavikent sahilinde bulunan fıstık çamı ve okaliptüs ağaçlarıyla kaplı ormanlık alandan devam ederek Şehit Ömer Halisdemir Parkı'nda sona erdi.

Yürüyüşe, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca, Antalya Kültür Müdürlüğü Telif ve Sinema Şube Müdürü Esad Esmeray, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri, sivil örgütü temsilcileri ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Yürüyüş sonunda katılımcılara, Mavikent Mahalle Muhtarlığı koordinesinde vatandaşlar tarafından hazırlanan pişi, zeytin, peynir, reçel, salatalık ve domates bulunan kahvaltı paketi ikram edildi.

Yürüyüş sonunda Kumluca Müftülüğünde görevli din görevlilerince şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar yapıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, her ay farklı bir mekana doğa yürüyüşü düzenlediklerini, bu ayki bahar yürüyüşünü ise Mavikent Mahallesine gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yürüyüşe vatandaşların gösterdikleri ilgiden son derece memnun olduklarını ifade eden Başkan Çetinkaya, "Nisan ayının ilk gününde bu etkinliğimizi bahar yürüyüşü olarak gerçekleştirdik. Hafta sonunda halkımız ile hem spor yapıyoruz hem de birlik beraberlik içinde, doğayla iç içe güzel vakit geçiriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA