İzmir'de 'Adana Tanıtım Günleri'

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Tanıtım Günleri’nde Seyhan Belediyesi standını ziyaret eden konuklara Adana’nın güzelliklerini tanıttı.

İzmir'de 'Adana Tanıtım Günleri'
İzmir’in Karşıyaka ilçesi Bostanlı Pazaryeri’nde başlayan Adana Tanıtım Günlerinde stant açan Seyhan Belediyesi’nin standında gün yüzüne çıkarılan Adana’nın saklı lezzetleri ile Adana’nın simgesi kebap, şalgam suyu ve bici bici konuklara ikram edildi. Standı, Adanalı ünlü sanatçı Ahmet Selçuk İlkan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da ziyaret etti.

Adanalı ünlü sanatçı Haluk Levent’in konseri öncesinde binlerce İzmirliye hitap eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Adana’nın havasıyla, suyuyla, tarihiyle, yemekleriyle çok özel bir kent olduğunu vurguladı. Karalar, “Adana deyince herkesin aklına kebap gelir ama Adana’nın başka güzellikleri de var. Bir turist bir yere gitmek istediğinde tarihi kimlik, tarihi doku arar. Tarihi eserleri görmek ister. Orada kültür sanat etkinlikleri ve güzel yemekler yemek ister. Güzel bir hava ve güzel insanlar görmek ister. İşte bunların hepsi Adana’da var. Adana’nın güzelliklerini tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.

İzmirlileri Seyhan Belediyesi standına davet eden Başkan Karalar, “Standımızda nohutlu dolmadan, sarımsaklı köfteye, yüzük çorbaya kadar birçok sürprizimiz var size. Hepinizi bekliyoruz Adana lezzetlerine. Güzel ülkemin güzel insanları, tüm güzellikleri hak ediyorlar. Aydın insanlarla, aydınlık günlere. Yolumuz aydınlık olsun, yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Haluk Levent, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile tanıtım günlerine ev sahipliği yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı sahneye davet edip, iki başkana Adana çiftetellisi oynattı.
Kaynak: İHA