Yolcu Otobüsünde Bayılan Öğrenciyi Acile Götürdü

Düzce'de bir yolcu otobüsünün şoförü, seyir halindeyken otobüsün içinde bayılan üniversite öğrencisini acil servise ulaştırdı.

Düzce'de bir yolcu otobüsü şoförü, seyir halindeyken otobüsün içinde bayılan üniversite öğrencisini acil servise ulaştırdı.

Düzce Belediyesi Özel Halk Otobüsü ile Düzce Üniversitesi-Şehir Merkezi hattında sefer yapan Beşir Kalay, DÜ Konuralp Kampüsündeki duraktan öğrencileri otobüse aldı.

Bir süre sonra öğrencilerden S.G. (23) bayıldı. Öğrencilerin durumu aktarmasıyla sürücü Kalay, otobüsü, güzergah dışında olan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin acil servisine gitti.

Kalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün olduğu gibi DÜ güzergahındaki seferini yaptığı sırada yolcularından birinin bayıldığını söyledi.

Otobüsle ilerlerken öğrencilerin bir anda panik yaptığını belirten Kalay, şöyle konuştu:

"Kampüs içinden öğrencileri aldıktan sonra bir süre ilerledik, öğrenciler 'Abi az durur musun?' dedi. Öğrencilerden bir tanesi o sırada bayılmış, su verdiler kızımıza. 'Ayılmıyorsa hastaneye götürelim.' dedim, öğrenciler de 'olur' dedi. Dörtlüleri yakarak hiç yolcu almadan acil servise gittim. Normal güzergahtan devam etmedim, yolcu almadan direkt hastanenin önüne gittim. Orada kızımızı indirdik, ben de Düzce'ye doğru seferime devam ettim."

- "Bu sefer ambulans görevini biz yaptık"

Kalay, "İnsanlık vazifemi yaptım." diyerek, "Bu sefer biz de ambulans görevi yaptık." ifadesini kullandı.

Öte yandan, yaşanan olay otobüsün kameralarını yansıdı.

Görüntülerde, öğrencilerin otobüse bindikten sonra S.G'nin bayılması ve öğrencilerin bayılan öğrenciye su vermeleri yer alıyor.

Sürücünün yolcu almadan acil servise gitmesi ve öğrencinin sedyeyle hastaneye alınması bulunuyor.

Kaynak: AA