Yıldırım Kadınlarla Daha Güçlü

Yıldırım Belediyesi, ‘Kadının Güçlendirilmesi İstihdamı ve Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Paneli’ne ev sahipliği yaptı.

Yıldırım Kadınlarla Daha Güçlü
Barış Manço Kültür Merkezi’nde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen panele Proje Uzmanı ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Gülbin Okur, İŞKUR Şube Müdürü Sibel Zengin, BUİKAD Kurucu Başkanı ve İnsan Kaynakları Uzmanı Selma Çetinkaya Türker, İş İnsanı Güllü Aydoğan, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve çok sayıda Yıldırımlı kadın katıldı.

Kadınların dahil olmadığı oluşumların eksik kalacağını vurgulayan Edebali, “Kadınların içerisinde olmadığı oluşum hiçbir anlam ifade etmez. Kadının dahil olmadığı hiçbir hareket başarılı olamaz. Kadın annedir, eştir, iş hayatında çalışandır, yöneticidir, aileyi ayakta tutan direğimizdir” dedi.

Güçlü toplum yapısının sadece ekonomik verilerle ölçülen bir değer olmadığını işaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Batı toplumlarında kişi başına düşen gelir yüksek olabilir. Ancak bu onların güçlü toplum, gelişmiş toplum olduğu anlamına gelmez. En değerli toplum, duyarlı, vicdan sahibi olandır. Bizim toplumumuzu duyarlı yapan da kadınlarımızdır. Yalnızca kadınlar gününde kadın haklarını konuşmak doğru değil. Yılın tümünde kadın haklarına saygı duyulmalı, kadınlarımızı destekleyen, güçlendiren ve cesaretlendiren çalışmalara imza atmalıyız” diye konuştu.

Yıldırım’da Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü oluşturarak örnek uygulamalara imza attıklarını işaret eden Başkan Edebali, “Kadınlarımızın hayatın içerisinde aktif rol oynaması için yerel yönetim olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü oluşturduk. Yapılan çalışmalarla çok önemli dokunuşlara imza atıldı. Yıldırımlı kadınlarımıza artı değer sağladık. Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde günümüzün sosyal sorunlarına cevap vermek adına binin üzerinde danışana tamamen ücretsiz hizmet verdik. Eşitlik birimi kurarak kadına yönelik şiddet ve şiddetin önlenmesi konusunda çalışmalar yaptık. Bu konuda toplumsal bilinç uyandırmak çok önemli” ifadelerini kullandı.

39 bin 500 kadına tarama

Çağın en önemli hastalığı olan kansere karşı kadınların mücadelesini güçlendirmek adına ilçede KETEM’i oluşturduklarını hatırlatan Başkan Edebali, “Sağlık Bakanlığımız ile yaptığımız çalışma doğrultusunda Tıp Merkezi’mize, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ni kazandırarak 39 bin 500 kadınımıza kanser taraması yaptık. 10 bin kadınımızın ulaşımını ücretsiz olarak sağladık. YIL-MEK kurslarımızı çok önemsiyoruz. Yalnızca bu yıl 13 bin kadınımıza hizmet verirken, görev süremiz boyunca 50 bin kadınımıza eğitim verdik, meslek sahibi yaptık. Kültür turlarımızla 10 bin 200 kadınımızı ülkemizin tarihi ve turistik şehirleriyle buluşturduk” şeklinde konuştu.

Proje Uzmanı ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Gülbin Okur’un moderatörlüğünde yürütülen panelde İŞKUR Şube Müdürü Sibel Zengin, BUİKAD Kurucu Başkanı ve İnsan Kaynakları Uzmanı Selma Çetinkaya Türker ve İş İnsanı Güllü Aydoğan, iş yaşantısına dahil olma süreçleri ile kariyer başarılarını Yıldırımlı kadınlara aktardı.
Kaynak: İHA