Yeşilay Haftası'nda Vatandaşları Bilinçlendirdiler

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında stant açarak halka uyarıcı broşür dağıttılar.

Yeşilay Haftası'nda Vatandaşları Bilinçlendirdiler
Yeşilay Kulübü rehber öğretmeni Derya Yahşi ve kulüp öğrencileri toplum hizmeti kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda stant açtılar. Öğrenciler, sağlıklı yaşam, bağımlılıkla mücadele ve sigarasız hayat gibi konularda halka bilgi verdiler. Broşür de dağıtan öğrenciler Yeşilay’ın amacı ve kapsamı hakkında farkındalık oluşturmaya çalıştılar.

Yapılan etkinliği değerlendiren kulüp rehber öğretmeni Derya Yahşi, “Yeşilay’ın amaçlarını halka anlatırken bir yandan da öğrencilerimizin kişisel gelişimine katkıda bulunan eğlenceli bir toplum hizmeti yaptık” dedi.

Okul Müdürü Yüksel Acar ise, “Bireyin sağlığı ve mutluluğu, toplumun sağlığı ve mutluluğu demektir. Bu nedenle önce bireyi sağlığına kavuşturmak, bağımlılıkları varsa bundan kurtarmak, mümkünse hiç başlamamasını sağlamak, sağlığını korumak için neler yapması gerektiğini anlatmak gerek. Bizler Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi olarak bu hususlara dikkat çekmek istedik” diye konuştu.

Vatandaşlarda öğrencilere start açıp halkı bilinçlendirdikleri için teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA