Usta Oyuncu Ercan Yazgan'nın Vefatına İlişkin Hastane Başhekiminden Açıklama

Bizimkiler dizisinin Kapıcı Cafer’i usta oyuncu Ercan Yazgan’ın vefatına ilişkin açıklama yapan Genel Cerrahi Başhekimi Op. Dr. Mikail Kaya, "Yoğun bakımda tedavi edilirken, diğer organlarda da yavaş yavaş bozulmalar otaya çıktı. Böbrek yetmezlikleri, hipotansiyon ve karaciğer yetmezlikleri sonucunda ani bir kalp durması sonucunda müdahale edilmiş ve geri dönmemiştir” dedi.

Usta Oyuncu Ercan Yazgan'nın Vefatına İlişkin Hastane Başhekiminden Açıklama
Bizimkiler dizisinde Kapıcı Cafer rolüyle gönüllerde taht kuran usta oyuncu Ercan Yazgan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hipotansiyon, böbrek ve karaciğer yetmezliği ve bunların sonucunda oluşan çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün gece hayatını kaybetti. Yazgan’ın doktoru Genel Cerrahi Uzmanı Başhekim Op. Dr. Mikail Kaya, Nöroloji Uzmanı Dr. Nilay Değirmenci, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Fatih Mehmet Kurt, basın açıklaması yaptı.

"Kalp durması sonucunda müdahale edilmiş ve geri dönmemiştir"

Genel Cerrahi Uzmanı Başhekim Op. Dr. Mikail Kaya, "3 Mart 2018 tarihinde hastanemize getirilerek gerekli muayene ve tetkikleri yapılmış ve hastanemizin nöroloji ekibi sayın Nilay Değirmenci tarafından tedavi altına alınmıştır. Bu tedavi esnasında kendisinde damar rahatsızları belirtileri olarak da beyin fonksiyonlarında ve diğer organlarda meydana gelmiş olan ve tedavi edilmiş. Kendisinde bu tedaviler esnasında bir solum yetmezliği ortaya çıkmış hastanemizin yoğun bakımına alınmıştır. Yoğun bakımda tedavi edilirken, diğer organlarda da yavaş yavaş bozulmalar otaya çıkmış. Böbrek yetmezlikleri, hipotansiyon ve karaciğer yetmezlikleri sonucunda ani bir kalp durması sonucunda müdahale edilmiş ve geri dönmemiştir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.



"Şuan hastanede Almanya’dan yakınlarının gelmesi bekleniyor"

Yazgan’ın dün ailesiyle telefonda konuştuğunu söyleyen Kaya, "Zannediyorum kardeşi Almanya’da gelelim mi ne yapalım diye sormuşlar. Buyurun gelin dedim çünkü durumu ağırlaştı demiştim dün telefonda. Zaten buraya benim şahsi tanıdıklarım vasıtasıyla geldi. Şuan hastanede Almanya’dan yakınlarının gelmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı. Yazgan’ın tedavi sırasında ziyaretçi istemediğini de söyleyerek, "Hafif bir felç geçirdiği için görünümünde sıkıntı olmuştu. Kendisi ziyaretçi istemedi. Ziyaretçi almadık. Yakın dostlarım da girmek istedi. Onlara da müsaade etmedik. Ters etki de yapabilir. İstenmeyen bir ziyaretçinin gelmesi onu mutsuz ederdi. Kendisi ziyaretçi istemedi" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA