Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 'TEPDAD' Akreditasyonu Aldı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinin tıp eğitim programları, Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu bünyesinde bulunan Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (TEPDAD) tarafından akredite edildi. Türkiye’de bulunan 100 tıp fakültesinin sadece 27’sinin akreditasyonunun olduğu belirtildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 'TEPDAD' Akreditasyonu Aldı
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitim Programı Akreditasyonu lansmanı, Balkan Yerleşkesi’nde bulunan yönetim toplantısı salonunda Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Hatipoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ve Tıp Fakültesi Dekanlığı temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye’de 100 Tıp Fakültesinin olduğunu ve bu fakültelerden 84’ünün aktif olduğunu belirterek, bugün itibariyle Trakya Üniversitesinin de tıp eğitim programı akreditasyonu yapılan 27 fakülte arasına girdiğini söyledi.



"Sorunları çözen bir sistemi bünyemize dahil etmiş olduk"

Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, "Şimdi YÖK kılavuzlarında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinin yanında artık ‘bu üniversite akreditedir’ ibaresi olacak. Ve öğrenciler tercih ederken, ‘ben akredite bir yerde okumak istiyorum’ dediklerinde, bizlere de dahi iyi öğrenciler gelecek. İkinci olarak da biz bir sistemi kendi bünyemize almış olduk. Bu sistem bir kere yaptın bitirdin demiyor. Her seferinde kendini geliştir, yenile, sorun çıkarsa çöz diyor. Sorunları çözen bir sistemi bünyemize dahil etmiş olduk. Bu muhteşem bir şey, gurur duyacağımız bir şey" dedi.



"Balkanlar’da akredite olmuş birkaç tıp fakültesinden biriyizdir, belki de birizdir"

Akreditasyon sürecinde 80 civarında öğrenci, asistan, idari personel ve öğretim üyesinin canla başla görev aldığını dile getiren Prof. Dr. Tabakoğlu, "Biliyorsunuz, Trakya Üniversitesi aynı zamanda Balkanların da üniversitesi, bir Balkan Üniversitesi. Uluslararası akreditasyon verdiği için Mart ayı içerisinde Balkan Üniversiteler Birliği’nin toplantısı var Tetova’da. Orada bizler bu tecrübemizi paylaşacağız hocalarımızla beraber. ’Bir tıp fakültesi nasıl akredite olunur?’ diye Balkanlar’daki bütün tıp fakültelerini ateşleyeceğiz. Bilemiyorum sayılarını belki de Balkanlar’da akredite olmuş birkaç tıp fakültesinden biriyizdir. Belki de bir miyizdir? Bilemiyorum. İddialı konuşmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

"Niteliğimizi derinleştirmeye çalışıyoruz"

Tabakoğlu son olarak ise "Bizden önce biyoloji ve kimya bölümü olmuştu. Şimdi de Tıp Fakültesi. Fakülte olarak çok büyük bir emekle akredite oldu. TÜ. artık nicelik yani ’şu kadar öğrencisi olan’ kavramını geçti, artık nitelik yani ’şu kadar iyi ve uluslararası değerlerde eğitim veren’ bir kurum haline geldi. Yani niteliği derinleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA