Trakya Ankara'da Tanıtılacak

Trakya Tanıtım Günleri hazırlık toplantılarının sonuncusu Edirne’de yapıldı.



Trakya Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, nisan ayında Ankara’da yapılacak "1. Trakya Tanıtım Günleri" hazırlıkları son hızla devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tunca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda organizasyonu düzenleyen Trakyalılar Vakfı temsilcileri 1. Trakya Tanıtım Günleri ilgili ayrıntıları açıkladı ve katılacak işletmelerin sorularına cevap verdi.

19-22 Nisan 2018 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak sergi ve tanıtım günlerinde, Trakya Bölgesine ait yerel ürün ve değerlerin Ankaralılar ile buluşturulması hedefleniyor.

Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin Ankara gibi büyük bir pazarda tanıtımının yapılması ile turizmde ve ticarette ciddi oranda gelir artışı bekleniyor.

Ayrıca, Ankara’da ikamet eden Trakyalıları buluşturması amaçlanan ve bu yıl birincisi gerçekleştirilen etkinlik, şimdiye dek üç ilin bir arada tanıtıldığı en büyük faaliyet olarak dikkat çekiyor.

4 gün sürecek organizasyon kapsamında AKM içerisinde satış reyonları, tanıtım stantları ile alan dışında protokol çadırı, ek yerel ürün satış çadırları ve sahne kurulması planlanıyor.

Kaynak: AA