Toroslar Belediyesi, Kadınlar Gününde Fark Oluşturdu

Toroslar Belediyesi, ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı. Kadınının ekonomik ve sosyal hayata katılımının önemine de dikkat çekilen etkinliklere Belediye Başkanı Hamit Tuna da katılarak kadınları yalnız bırakmadı.

Toroslar Belediyesi, Kadınlar Gününde Fark Oluşturdu
TORTEK’te meslek öğrenen kursiyerler kendi işyerlerini açtı

Kadınlar gününün en anlamlı mesajı Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarının (TORTEK) istihdama sunduğu katkı oldu. Belediye Başkanı Hamit Tuna, kuaförlük branşında meslek öğrenen kursiyerler Sena Ummak ve Mehtap Taşçı’nın Osmaniye Mahallesi’nde birlikte hizmete sunduğu kuaför salonunun açılışını gerçekleştirerek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Çalışma hayatlarına katılan kursiyerleri bu girişimlerinden dolayı tebrik ederek başarı dileyen Tuna, “Böyle anlamlı ve özel günde bu işletmeyi açmaktan büyük şeref duydum. 2005 yılından beri temelini attığımız ve hep hayalini kurduğumuz TORTEK’e gelip bu kurslardan eğitim alan ve meslek öğrenen kursiyerlerimizin bu meslekle gelecek hayatlarını inşa etmeleri ve özellikle ev ekonomilerine katkı sağlamaları bizleri oldukça mutlu etmektedir" dedi.

Toroslar Belediyesi’nin kadınlar günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla organize ettiği ’Kadının Toplumdaki Rolü’ konulu konferans yoğun ilgi gördü. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, emniyet amiri, uzak yol gemi kaptanı, vinç operatörü, kadın motosikletçi gibi farklı meslek gruplarından kadınlar konuşmacı olarak katılarak, meslek hayatları ile ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Başkan Tuna, kadınlar gününde yapılan etkinliklerin sadece eğlence değil aynı zamanda farkındalık oluşturmak amacıyla yapıldığına dikkat çekerek, Toroslar Belediyesi olarak göreve geldikleri 14 yıldır özel günlerde düzenledikleri çeşitli etkinliklerle kadınların her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Tuna, “İçel’in genelinde yapılan anketlerde kadınlarımıza yönelik bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımız sağlık, hukuk ve girişimcilik konularında gerçekleştirdiğimiz panellerimizin getirdiği sonuçta, bilimin ışığında Toroslard yaşayan kadınlarımız haklarını biliyor ve özgüvenlerini net bir şekilde ifade ediyorlar. Bu bizim için çok anlamlı ve önemli" diye konuştu.

Kadın yazarlar Toroslar’da buluştu

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İçel Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte Kuvayi Milliye Caddesi üzerindeki Kültür Sanat Kaldırımında düzenledikleri ‘Kadın Yazarlar İmza Günü’nde İçelli kadın yazarlarla bir araya geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel hazırlanan imza gününde yer alan kadın yazarlara, kitapseverlere ve vatandaşlara çiçek takdim ederek, kadınlar gününü kutlayan Tuna, “Kadınlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini ispat eden bir sonuçla karşımızdalar. Biz de bu ortamda olmaktan büyük şeref duydum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA