Tamir İçin İl Dışından Bile Şemsiye Geliyor

Ordu’da şemsiye satışı ve tamiri yapan Kaya Işıklı, şemsiye tamirini Türkiye’de çok az kişinin yaptığına dikkat çekerek, il dışından dahi müşterilerinin olduğunu belirtti.

Tamir İçin İl Dışından Bile Şemsiye Geliyor
Günümüzde ulaşımın kolaylaşması nedeniyle eskisi kadar rağbet görmeyen şemsiyeler, teknolojinin de ilerlemesi ile düşük fiyatlara imal edilebiliyor. Özellikle Çin’den gelen ve düşük kaliteli şemsiyeler, vatandaşların yağmura yakalandığı anlarda zorunlu olarak tercih edilebiliyor. Şemsiye tamiri ise yok olmaya yüz tutan meslekler arasında yer alıyor. Ordu’da tek olan ve yıllardır şemsiye tamiri işini yürüten Kaya Işıklı, il dışından dahi tamir için şemsiyelerin geldiğini söylüyor.

“Kaliteli bir şemsiye en az 10 yıl kullanılabilir”

Ordu’da şemsiye satışı ve tamiri yapan Kaya Işıklı, bu mesleği Türkiye’de sınırlı sayıda kişilerin yaptığına dikkat çekti. Işıklı, “Ordu’da şemsiye tamirini bizden başka yapan yok. Ordu’da tek olduğumuz gibi Türkiye’de de şemsiye tamiri yapan insanlar sayılıdır. Şuan en ucuz şemsiyeler 10 TL gibi bir fiyattan satılıyor. Anlık yağmurlarda müşteriler kendilerini yağmurdan korumak için alıyor ama o şemsiyeler pek sağlıklı olmuyor. Oysa ki her yağmurda 10 liralık şemsiye alırsak, bir yılda kaliteli bir şemsiyenin maliyetini geçebiliyor. Onların yerine güzel ve kaliteli şemsiye almalarını tavsiye ederim. Çünkü kaliteli bir şemsiye düzenli ve bakımlı kullanıldığında en az 10 yıla kadar kullanılabilir” dedi.



“İl dışından tamir için şemsiye geliyor”

Bunun yanı sıra insanların özellikle kendileri için manevi değeri yüksek şemsiyeleri olduğuna ve bunların tamiratı için kendisine ulaştıklarını aktaran Kaya Işıklı, şöyle devam etti: “Bizlere il dışından ulaşan müşterilerimiz de var. Kendileri için manevi değeri yüksek olan şemsiyeleri tamir ettirecek bir yer bulamayınca çeşitli yollarla bizlere ulaşıyorlar. Biz de kargo aracılığı ile gelen şemsiyeleri teslim alıp gerekli tamirlerini yapıyoruz. Müşterilerimiz de kendileri için değerli olan şemsiyelerini böylelikle kullanmaya devam edebiliyorlar.”

Şemsiye ömrünü uzatmak için ustasından tavsiyeler

Şemsiyenin ömrünü uzatmak ve sorunsuz bir şekilde yıllarca kullanmak için tavsiyelerde de bulunan Kaya Işıklı, “Kullanan kişiler, şemsiyeyi yere koyduğunda beton ile tel, arada kalan kumaşı zedeliyor. Bu da giderek şemsiye üzerinde delikle oluşmasına neden oluyor. Şemsiyemizi kapattığımızda herhangi bir yere koymayıp yanımıza alsak ve yanımızda şemsiyeyi taşımak için poşet bulundursak şemsiyenin ömrünü çok fazla arttırmış oluruz. Şemsiyeyi yağmurlu havalarda kullandığımız zaman kapatıp eve bırakılıyor, bu şekilde bir daha ki yağmura kadar kullanılmıyor. Bu durum şemsiyenin paslanmasına ve çürümesine neden oluyor. Islak şemsiyeyi banyoda açıp kurumasını bekleyeceğiz. Kalorifer ve diğer ısıtıcılar yardımıyla kurutmak da kumaşa zarar verebiliyor. Şemsiyenin de kullanım şekli mi olur demeyin. Tabii ki var o kullanım şeklinde riayet edersek şemsiyenin ömrünü daha çok uzatırız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA