Şırnak'ta Çiftçilere Meyve Fidanı Dağıtımı Yapıldı

Şırnak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere meyve bahçesi kurmaları için fidan dağıtımı yapıldı.

Şırnak'ta Çiftçilere Meyve Fidanı Dağıtımı Yapıldı
Şırnak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından meyveciliğin geliştirilmesi, yeşil alanların oluşturulması amacıyla çiftçilere meyve bahçesi kurmaları için fidan dağıtımı yapıldı. Bu kapsamda, Şırnak İl Özel İdare bütçesinden ayrılan ödenekle satın alınan 12 bin adet 9 çeşit meyve fidanı çiftçilere dağıtıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde dağıtımı yapılacak fidanlara için vatandaşlar yoğun ilgi göstererek, uzun kuyruklar oluşturdular.

Şırnak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bekir Kılıç, “İl Müdürlüğümüzün bitkisel üretim geliştirme projesi kapsamında, il özel idaresinden kaynak bularak, yüzde 80’i İl Özel İdaresi kaynaklı, yüzde 20’si ise çiftçilerimizin katkı sağlayacağı şekilde 12 bin adet meyve fidanı dağıtımı gerçekleştiriyoruz. İlimizde çok yoğun bir şekilde meyve fidanı talebi var. Büyük bir potansiyelimiz var. Bu potansiyelimizi kullanmak istiyoruz. Şırnaklı vatandaşlarımızdan meyve fidanlarını büyük bir talep var. Bizim meyve bahçesi kurma projelerimiz de var. Yine il özel idaresi ve GAP’tan aldığımız desteklerle Antep fıstığı, ceviz, badem olsun bu meyvelerimizden kapama bahçe şeklinde vatandaşlarımıza uyguluyoruz. Şu an dağıttığımız 9 çeşit meyve fidanımız var. Ceviz, badem, kiraz, elma, kaysı, şeftali, erik ve üzüm gibi meyve fidanlarımızı ucuz bir şekilde vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA