Siirt'te Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Yurdun büyük bölümü yağışlı geçerken, mart ayında yalancı baharın yaşandığı Siirt’in Eruh ilçesine 20 kilometre uzakta bulunan Demiremek köyünde badem ağaçları çiçek açtı.

Siirt'te Badem Ağaçları Çiçek Açtı
Siirt’in Eruh ilçesi Demiremek köyünde son günlerde etkili olan güneşli hava, ağaçlara sahte bahar havası yaşatıyor. Mart ayında hissedilen bahar sıcaklıkları, badem ağaçlarında erken çiçeklenmeye neden oldu.

Demiremek köyünde öğretmenlik yapan Çimen Sain, “Okulun çevresinde bulunan badem ağaçlarının çiçek açması renkli bir görüntü oluşturdu. Badem ağaçlarının erken çiçek açmasının ileride meyve tutmasına faydasının olmayacaktır. Bu dönemden sonra oluşacak dolu yağışları, çiçekleri dökeceği için çağla olma ihtimali zayıflıyor. Bademin verim kaybına uğrayacağı anlamına gelir. Çünkü normal olarak bu ağaçları 20 gün sonra çiçek açması gerekir. Sıcak havaya aldanarak şimdiden çiçek açması bir işe yaramayacak. Bu durum üreticilerin gelir kaybı anlamına gelecek. Badem ağaçlarının erken çiçek açması kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Bende bunu değerlendirerek hatıra olarak çiçek açan ağaçlarla özçekim yaptım” dedi.

Kaynak: İHA