Şair Ve Ressam Gürbüz Azak'tan Altın Tavsiyeler

’Vefa Buluşmaları’ kapsamında Esenlerli öğrenciler gazeteci, yazar, şair ve ressam Gürbüz Azak’ı evinde ziyaret ederek, usta çizerin hayatından ve tecrübelerinden faydalandı.

Şair Ve Ressam Gürbüz Azak'tan Altın Tavsiyeler
Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün düzenlediği ’Vefa Buluşmaları’ kapsamında Esenlerli gençler gazeteci, yazar, şair ve ressam Gürbüz Azak’ı evinde ziyaret etti. Esenler Sanat Evi (ESEV) Karikatür Eğitmeni Demirhan Kadıoğlu ile öğrencilerini evinde ağırlayan sanatçı Azak, sanat hayatına dair anılarını ve tecrübelerini paylaştı.

“Keşke daha çok çocuk dergisi çıksa”

Babıali’nin usta ismi Gürbüz Azak, Bab-ı Ali çizerliği ve çocuk dergiciliği ile ilgili görüşlerini ESEV’li öğrencilerle paylaşarak, "Keşke daha çok çocuk dergisi çıksa, daha çok okunsa, tirajlar daha yüksek olsa ve ebeveynler çocuklarını bu tip dergileri okutma fırsatı ve imkanı bulabilseler. Çocuklar şimdi televizyona ve internete bağlılar" diye konuştu.



“Derslerde günlük gazeteler okutulmalı”

Öğrencilerin okulda sadece müfredatı öğrendiklerini söyleyen Azak, okullarda sadece ders öğretilmemesi gerektiğini, çocuklara sanat ve fikir anlamında katkı sağlamanın da gerekli olduğunu söyledi.

Türkçe dersinde öğretmenlerin sadece Türkçe kitabına bağlı kalmamasını, öğrencilere günlük gazeteler de okumaları gerektiğinden bahseden Azak, şunları aktardı:

"Biz Türkçe’yi o günün gazetelerinin makalelerini, resimli romanlarını, tefrikalarını okuyarak öğrendik. Köşe yazılarını keser, biriktirirdik. Ders aralarında oyun oynamayı unuttuk. Türkçe öğretmenimiz bizi köylere ninelerin ve dedelerin yanına gönderirdi. Onların ağzından da deyimler ve söyleşileri, türküleri öğrenirdik. 12 yaşındaki çocuğun yapacağı işler değildi ama üstesinden geldik. Eğitimcilerin sadece kitap okumayı değil, görgü kurallarını da öğretmesi gerekiyor."
Kaynak: İHA