Prof. Dr. Senemoğlu Açıklaması 'Mutsuz Kadın, Mutsuz İnsan Yetiştirir'

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Senemoğlu ile Burhaniyelileri bir araya getirdi. Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘İnsan Olmak Kadın Olmak’ konulu panele, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal katıldı.

Prof. Dr. Senemoğlu Açıklaması 'Mutsuz Kadın, Mutsuz İnsan Yetiştirir'
Prof. Dr. Senemoğlu, kadına şiddete neden olan faktörlerin nasıl ortadan kaldırılabileceği, şiddeti yok etmek için neler yapılması gerektiği ve kadının gücüyle ilgili konular hakkında bilgiler verdi. Herkesin eşit olması gerektiğine inandığını ve ne erkek ne de kadın egemenliğine taraf olduğunu söyleyen Senemoğlu, şiddet gösteren erkekleri de kadınların yetiştirdiğinin altını çizdi ve şunları söyledi: “Kadın nasıl şiddet gösteren erkek çocuğu yetiştirir? Bu ancak, kadın yeterince eğitilmemişse, eziliyorsa, gücünün farkında değilse, ayaklarının üstünde duramıyorsa mümkün olur. Mutsuz kadın, mutsuz insan yetiştirir. Kadınlarımızın, erkeklerimizin mutlu olmasını sağlamamız lazım. Mutluluk da bireyin kendini gerçekleştirmesinden geçer. Kızlarımızın okuması, üretimde rol alması çok önemli. Bir ülkede kadınların statüleri erkeklerle eşit seviyeye gelmezse o ülke gerçek anlamda medeni bir ülke olamaz.”

Prof. Dr. Senemoğlu’na Burhaniye’ye gelerek, bu anlamlı günde yapmış olduğu konuşmadan dolayı teşekkürlerini ileten Başkan Uysal, “Aydınlanmamıza, bilgilenmemize katkıda bulundunuz. Sizi, Burhaniye’de ağırlamaktan büyük onur duyduk” dedi.

Panelin sonunda, Prof. Dr. Senemoğlu’na, Kaymakam Hüseyin Öner ve Başkan Necdet Uysal tarafından plaket ve hediye takdim edildi. Senemoğlu’nun ‘Gelişim, Öğrenme ve Öğretim’ isimli kitabı ise katılımcılara hediye edildi. Senemoğlu, isteyen vatandaşlar için kitabını imzaladı.
Kaynak: İHA