Muğla'da Afrin Şehitleri İçin Mevlit Okundu

Menteşe ilçesinde bir grup esnaf, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için mevlit okuttu.

İsmet İnönü Caddesi esnafları, Afrin'de şehit düşen Mehmetçikleri unutmadı.

Aralarında para toplayan esnaf, şehitler için Mevlid-i Şerif okutup pilav, tavuk ve lokma dağıttı.

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör unsurlarından arındırmaya yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek için bir araya gelen cadde esnafı, teröre karşı dayanışma çağrısı yaptı.

Şehitler adına mevlit okutan esnaflar adına konuşan Ramazan Coşkun, vatan için canlarını gözünü dahi kırpmadan feda eden güvenlik güçlerine şükran borçlu olduklarını söyledi.

Şehitlerin hakkının ödenemeyeceğini belirten Coşkun, "Güvenlik güçlerimize bu minnet hissiyatıyla biz de bir şeyler yapmak istedik. Cadde esnaflarımızla konuşup aramızda az, çok demeden para toplayarak bu etkinliği yaptık." diye konuştu.

Etkinliğe katılan Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız da esnaflara duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Yıldız, harekatta şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar dilediklerini belirterek, "Muğla halkının esnaflarıyla gazi ve şehitlerimize sahip çıkmasını büyük memnuniyetle karşıladık. Bu vatan, şehitleriyle, gazileriyle vatan. Bu topraklar kanla yoğrularak vatan oldu. Esnaflarımızda bu bilinçle bir araya geldiler." dedi.

Programa, Muğla İl Jandarma Komutan Yardımıcısı Albay Numan Öksüz, Zıpkınlar Komando Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, Zıbkınlar Taburunda görevli Mehmetçik, cadde esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Programda şehitler için mevlid okunmasının ardından topluca dua edilerek, gelenlere yemek ve lokma ikram edildi.

Kaynak: AA