Minik Yüreklerden Mehmetçiğe 'Zeytin Dalı'

Kayseri’de 3-6 yaş aralığındaki çocuklar, Afrin’deki Zeytin Dalı harekatında bulunan Mehmetçiklere ‘zeytin dalı’ fidanları ile birlikte duygu yüklü mektup gönderdi.

Minik Yüreklerden Mehmetçiğe 'Zeytin Dalı'
Minik çocuklar, Afrin’deki operasyonda görevli Mehmetçikler için etkinlik düzenleyerek onlara duygu yüklü mektup yazdı. Mektuplarını, zeytin dalı fidanları ile birlikte Afrin’e gönderecek olan çocuklar; oradaki askerlere de mesajlar vererek ‘Zaferle ve sevgiyle dönün’ dedi.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Hayalevi Kreşi Okul Öncesi Öğretmeni Neşe Yılmaz, çocuklara Afrin’i, askerliği, şehitliği anlatabilmek için farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti.

Zor şartlar altında mücadele eden Mehmetçik için anlamlı bir etkinlik yapmak istediklerini kaydeden Yılmaz, “Anaokulumuz olarak Afrin’deki askerlerimiz için etkinlik yapmak istiyorduk. Onların orada zor şartlar altındaki mücadelesine karşı basit bir etkinlik olsun istemedik. Askerlerimzie sembolik olarak zeytin dalı fidanlarını göndereceğiz inşallah. Fidanlar, Hatay topraklarında ve Afrin’de ekilecekler. Hatay’da Kaymakamlıkla görüşerek kardeş okul bulduk, inşallah bizim adımıza zeytin dalı fidanlarımızı ekecekler. Çocuklarımıza da anlattık; ‘Afrin nedir?’, ‘askerlerimiz ne yapıyor?’, ‘şehitlik nedir?’ bilmeselerde bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. İnşallah amacına ulaşır” ifadelerini kullandı.

Fidanlar ve mektup, miniklerin asker selamı ile Afrin’deki Mehmetçiklere ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Kaynak: İHA