Lapseki'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Lapseki Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 700'den fazla kadını Çanakkale Şehitler Anıtı'na götürdü.

Rehber eşliğinde şehitliğe giden kadınlar, gezinin ardından Marto Koyunda okutulan mevlit programına katıldı.

Marto Koyuna Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile gelen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sınır güvenliğinin sağlanması ve sınırın terör unsurlarından arındırılması için askerlerin ve güvenlik güçlerinin Afrin’de terör örgütleriyle mücadele ettiğini söyledi.

Bu harekatın Türkiye'nin ve bölgenin huzuru açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Yılmaz, "Kadın olarak, anne olarak o hassas yürekleriniz bu günlerde biraz buruk. Terör olayları can alıyor, canımız yanıyor. Kadınlarımızın, annelerimiz hassas yürekleri bizim yüreklerimizle birlikte yanıyor. İnşallah bu günler geçecek, hep beraber huzurlu baharlarda birlikte bu ülkeyi şenlendireceğiz. Baharı annelerimizle, kızlarımızla, kadınlarımızla inşallah barış içinde karşılayacağız." diye konuştu.

Lapseki Belediyesi olarak tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde 253 bin şehidin huzurunda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde farklı bir etkinlik yapmayı planladıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kurtuluş mücadelesinde Türk askeriyle cephede omuz omuza savaşan kahraman Türk kadınlarımızdan olan Erzurumlu Nene Hatun, Cumhuriyet tarihinin ilk İstiklal Madalyasını kazanan çocuğumuz Nezahat Onbaşı'yı, Kara Fatma'yı, Kılavuz Hatice'yi, Erkek Halime’yi ve daha ismini sayamadığım nice kadın kahramanlarımızı ve kahraman yiğitleri dünyaya getiren kadınlarımızı şühedanın huzurunda saygıyla anmak için toplandık."

Kaynak: AA