Kastamonu'da Av Turizmi Konulu Toplantı Yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından Kastamonu’da kayıt dışı avcılığın önlenmesi, genel ve devlet avlaklarının yönetimi, av silahlarının ruhsatlandırılması ve av turizmi ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Kastamonu'da Av Turizmi Konulu Toplantı Yapıldı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen II. Orman ve Su Şurası kararları yürürlüğe girmesinin ardından Kastamonu’da Doğa Koruma ve Biyoçeşitlilik kararları adı altında yer alan kayıt dışı avcılığın önlenmesi, genel ve devlet avlaklarının yönetimi, av silahlarının ruhsatlandırılması ve av turizmi ile ilgili toplantı düzenlendi.

Bölge Müdür Yardımcısı Melikunnas Özkaya’nın başkanlığında İl Genel Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıya Şube Müdürü Yalçın Uyanık ve ilgili personel, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi ve Araç Rafet Vergili MYO Öğretim Üyeleri, Av Kılavuzları, Avcı Dernekleri ve Av Bayileri katıldı.

Toplantıda kayıt dışı avcılığın önüne geçilebilmesi adına alınacak tedbirler avlakların yönetilmesi konusundaki eksikliklerin giderilmesi, av silahlarının ruhsatlandırılması ve av turizmi gibi konular istişare edilerek rapor haline getirildi.

Kaynak: İHA