Kadınlar Gününde Kadınlara Karanfil Ve Fular Dağıtıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Besni Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara fular dağıttı.

Kadınlar Gününde Kadınlara Karanfil Ve Fular Dağıtıldı
CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılıç ve parti üyelerinin de bulunduğu etkinlikte konuşan CHP Besni Kadın Kolları Başkanı Sibel Peyker, kadının değerini tek yürekte sevgi ve emek olduğunu vurguladı. Dünyayı uyanan kadınların değiştireceğine inandığını belirten Başkan Peyker, "8 Mart’lar kadının örgütlenme ve eşit yaşam hakkı için hak, hukuk, adalet ve demokrasi için mücadele günlerinin simgesidir. 8 Mart’lar dünyanın her yerinde her şehrinde kadının mücadele, özgürleşme ve dayanışma günüdür.

Türkiye’de yaşayan kadınların durumu ise pek farklı değil. Kadın olmak ayrımcılıkla, şiddetle, acıyla, tacizle, tecavüzle ve ölümle iç içe yaşamak demek. Küçük yaşta ev kadınlığı üstlenmek, 12 ile 15 yaş arası küçük kızların zorla evlendirilmesi. Araştırmaya göre kadınların yüzde 48,6’sı bin 400 - 2 bin TL arasında ücret alırken, kadınların yüzde 21,9’u bin 400 liradan az ücret aldıklarını belirtiyor. Kimileri vatan için söylevi ile kadın katlettiler, kimileri bedenlere maaş verip tecavüzü haklı kılan cübbelileri beslediler” dedi.

Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladığını ifade eden Başkan Peyker, “Bizim ülkemizde kadınların katledilmesi, tecavüze uğraması ve şiddet görmesi ülkemin adaletsizliği ile aynı durumdadır. 1923’te Cumhuriyetin ilan edilmesi ile kadınlarımız birey olma hakkı kazanmıştır. 95 yıl önce köle pazarında 3-5 akçeye satılan kadınları, köle pazarından alıp meclise sokan Cumhurbaşkanına Mustafa Kemal Atatürk denir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün emekçi kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılıç, CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Peyker ile parti üyeleri tarafından ilçe merkezinde kadınlara karanfil ve fular dağıtılarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.
Kaynak: İHA