İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, İstiklal marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Emet Evi’nde kahvaltı ile ödüllendirildi.

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
Turizme katkı için restore edilen 2 katlı ahşap binada tamamen organik ürünlerden oluşan kahvaltı ile ödüllendirilen öğrenciler, Emet evinde sergilenen ve yöre kültürünü yansıtan eserleri inceleme fırsatı buldular. İşletme yöneticisi Turizmci Mustafa uçak, öğrencilere Kütahya’nın tüm ilçelerinden getirilen Osmanlı dönemine ait ev eşyalarını ve turizm bölgelerini anlatan duvar resimlerini anlattı. Dereköy, Hasanlar, Karbasan ve Kutluhanlar köyü okul Müdürlerinin ve İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin katıldığı etkinlikte, öğrenciler kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı işletme sahibi Mustafa Uçak’a teşekkür ettiler.

İşletme sahibi Mustafa Uçak, ’’Emet evi bölgeyi temsil eden kültür evi görevini görüyor. Çalışanlarımız yöresel kıyafetlerle hizmet veriyor. Bölgemizde uzun yıllar kullanılan bakır kaplar, Osmanlı dönemine kadar uzanan ev gereçleri oluşturduğumuz şark köşemizde sergileniyor. Ayrıca duvarlarımızı Kütahya ve ilçelerimizi tanıtan resimlerle süsledik. Özellikle eğitim faaliyetlerinde başarılı olan öğrencilerimizi misafir edip yöresel lezzetlerden oluşan yemeklerimizi ikram edip, onlara Kütahya ve ilçelerimizi tanıtmaya çalışıyoruz’’ dedi.

Okul Müdürleri adına açıklama yapan Hasanlar Ortaokul Müdürü Ali Osman Kılıç, ’’Her zaman eğitime destek veren, bizleri hiç bir ücret talep etmeden misafir eden eğitim gönüllüsü Mustafa Uçak’a teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz güzel vakit geçirip Emet evinde bulunan eserleri, Mustafa Uçak’ın anlatımıyla öğrenip Kütahya tarihi hakkında bilgi sahibi oldular’’ ifadelerini kullandı. (YD-EFE)
Kaynak: İHA