Güroymak'ta Engellilere Akülü Araç Dağıtımı

Bitlis’in Güroymak Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi 22 bedensel engelli vatandaşa akülü sandalye hediye edildi.

Güroymak'ta Engellilere Akülü Araç Dağıtımı
Hükümet konağı önünde düzenlenen törende, elektrikle çalışan akülü araçlar sahiplerine teslim edildi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, ilçede ulaşabildikleri her yoksula ve ihtiyaç sahibine destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Yeni getirmiş oldukları 4 motorlu, 8 akülü ve 6 manüel araçların engelli vatandaşlara dağıttıklarını vurgulayan Alibeyoğlu, "Geçtiğimiz yaz aylarında da 25 adet aracımızı vatandaşlarımıza dağıtmıştık. Toplamda 43 engelli aracını bu kardeşlerimizle buluşturmuş bulunmaktayız. Amacımız bu kardeşlerimizin hayata daha rahat tutunabilmeleri, diğer vatandaşlarımız gibi günlük ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için bugün bu araçları dağıtıyoruz. Dağıtacağımız 22 aracın toplam maliyeti 70 bin civarındadır. Bu kaynak için yazın dağıttığımız 25 araç için de harcamış olduğumuz para için herhangi bir ek talep etmedik. Sadece vakfın kaynaklarını daha dikkatli kullanarak böyle bir tasarrufu sağladık. Yaklaşık olarak bir önce verdiklerimizle beraber 180 bin TL’lik parayı engelli vatandaşlarımızın araçlarına kullanmış bulunmaktayız. Yine yazın dul kadınlarımız için yapıp teslim ettiğimiz evler içinde genel müdürlükten ek bir kaynak talebimiz olmadı, yine vakfımızın imkanlarını verimli bir şekilde kullanarak kendi kaynağımızı kendimiz oluşturduk. İnşallah hedefimiz şu ilçemizin köy ve mahalleleriyle beraber her tarafında hiçbir araç dağıtmadığımız engelli vatandaşımız kalmayacaktır" dedi.



“Bu harcanan paralarda 80 milyon insanın hakkı hukuku var’

Geçen yıl ilçenin tamamında 49 yatalak hastanın olduğunu ve bu hastalardan 37 kişiye hastane yatağı dağıttıklarını vurgulayan Alibeyoğlu, "Yapmış olduğumuz evler, dağıtmış olduğumuz 43 adet engelli araçları ile hastane yatağı yaklaşık olarak bir yıl içerisinde bir milyonluk kaynağı tasarruf yaparak oluşturmuş olduk. Bu paralarda 80 milyon insanın hakkı ve hukuku var. Biz aslında harcarken kendi paramız değil, 80 milyon insanın parasını harcıyoruz. Hak edene helâlı hoş olsun. Çünkü çok şükür devletimizin imkanları geniş, bu alanda hiçbir kaynaktan tasarruf etmiyor. Param yok demiyor. Allah devlete zeval vermesin diyoruz. Bu arkadaşlarımız almış oldukları bu araçlarla inşallah hayata daha rahat tutunurlar. İhtiyaçlarını daha iyi giderirler" şeklinde konuştu.

Yeni araçlarına kavuşan engelli vatandaşlar ise, Kaymakam Alibeyoğlu’na teşekkür ederek, “Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin” dediler.

Engelli araç dağıtımına kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA