GÜNCELLEME - FETÖ'nün Sözde İl İmamının Ajandasından Şifreli Metin Çıktı

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda örgütün sözde Bingöl il imamı olduğu iddia edilen ve 'gaybubet evi' olarak nitelendirilen hücre evinde yakalanan zanlı tutuklandı Zanlının evinde bulunan bir ajandanın orta sayfasında sessiz harf ve rakamlardan oluşan şifreli metnin çözülmesi için özel ekip kurulduADLİYE SÜRECİ EKLENDİ.

FETÖ/PDY'nin sözde Bingöl il imamı olduğu iddia edilen ve Ordu'da, örgüt üyelerinin "gaybubet evi" olarak nitelendirdiği hücre evinde yakalanan zanlı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 15 Temmuz darbe girişiminden önce sözde Ceyhan ilçe imamı olan Ahmet Y'yi (49) teknik takibe aldı.

Daha sonra sözde Bingöl il imamı görevi yaptığı tespit edilen şüpheli, Ordu'da saklandığı, örgüt üyelerinin "gaybubet evi" olarak nitelendirdiği hücre evinde yakalandı.

Ahmet Y'nin tek yaşadığı evde yapılan aramada ele geçirilen ajandanın orta sayfasında, tek bir nüshaya yazılmış sessiz harfler ve rakamlardan oluşan şifreli metin tespit edildi.

Yazının içeriği sorulan zanlının ifadesinde "Bu şifreyi ben de çözemem siz de çözemezsiniz." dediği öğrenildi. Kurulan özel ekip, şifreyi çözmek için çalışma başlattı.

- Gaybubet evinde lüks yaşam sürmüş

Zanlının, örgüte bağlı bir dershanede çalışan eşi Elif Y'nin, 15 Temmuz sonrasında FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi.

Eşinin, ByLock yüklü hattın kendine ait olduğunu ancak hattı kocasının kullandığını belirtmesine rağmen, Ahmet Y'nin gizlenmeye devam ettiği öğrenildi.

Ahmet Y'nin, eşinin tutukluluğu sürecinde, gaybubet evinde tek yaşadığı ve lüks bir hayat sürdüğü, her türlü ihtiyacının da dışarıdan karşılandığı belirtildi.

FETÖ'nün Kahramanmaraş, Bingöl ve Ceyhan'daki üyeleriyle de irtibatlı olduğu öğrenilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgusu tamamlanan zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Kaynak: AA