Gümüşhane'de Genç Çiftçi Projesi Yüzleri Güldürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Genç Çiftçi’ projesi Gümüşhane’de ki girişimci gençlerin hayatlarını değiştiriyor. Demirkaynak köyünde proje kapsamında 40 koyun alan Gülderen Dabağ, koyun sayısını 72’ye çıkardı.

Gümüşhane'de Genç Çiftçi Projesi Yüzleri Güldürüyor
Çiftçilik yapan ailesine yardım ederek geçimini sağlamaya çalışan Dabağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Genç Çiftçi Projesi kapsamında 30 bin TL hibe alarak aldığı koyunlarla iş sahibi oldu.

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2016 yılında koyunculuk projesinden yararlanan Gümüşhane merkez Demirkaynak köyünde Gülderen Dabağ’ın koyunculuk işletmesini ziyaret etti.

Verilen küçükbaş hayvanların bulunduğu işletme ve sahip olduğu koyunların mevcut durumları hakkında bilgiler alan Birşen, 40 tane verdikleri koyunların sayısının 72’ye çıkmasının kendilerini oldukça sevindirdiğini söyledi.



Genç Çiftçi projesi kapsamında toplam 45 çiftçiye küçükbaş hayvancılık projesi uygulanarak 1 milyon 350 TL hibe ödemesi yapıldığını dile getiren Birşen, “İlimizde Proje kapsamında Bakanlığımızca kişi başına 30 bin TL olmak üzere, 2016 yılında 144 genç çiftçimize, 2017 yılında ise 157 genç çiftçimize toplam 301 proje uygulanarak 9 milyon 30 bin TL hibe desteği verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak ilimiz çiftçilerinin bu projeden en üst seviyede yararlanmaları için yaptığımız çalışmalar devam edecektir” dedi.

Genç Çiftçi Gülderen Dabağ ise Genç Çiftçi projesine başvurmasının ardından koyunculuk yapmaya başladığını, proje kapsamında aldığı 40 koyunun 32’sinin doğum yaptığını ve doğumların devam ettiğini söyledi.



Çok mutlu olduğunu ve bu işi devam ettirip daha da geliştirmek istediğini kaydeden Dabağ, “Bu sayede köyümüzde kalabilmemizi de sağlayan devletimizden ve devlet büyüklerimizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA