ESOGÜ Ve UNFPA Kadın Sağlığı Danışma Merkezi'nde Kadınlar Günü Kutlaması

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen "Sahne Sende" adlı kutlama etkinliğinde Merkez yararlanıcısı Suriyeli ve Iraklı kadınlar yeteneklerini sergiledi.

ESOGÜ Ve UNFPA Kadın Sağlığı Danışma Merkezi'nde Kadınlar Günü Kutlaması
Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Kadın Sağlığı Danışma Merkezi Proje Yürütücüsü Yük. Müh. Nermin Kurt, 8 Mart’ın nasıl Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başladığı hakkında kadınlara bilgi vererek Kadınlar Günü’nü kutladı. Etkinlikte gönüllü olarak performans sergileyecek kadınlara teşekkürlerini sundu.

Savaş mağduru kadınların özgüvenlerini güçlendirmek ve yeteneklerini sergileyebilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte Türkçe ve Arapça şarkı ve ilahiler hep birlikte seslendirildi. Bazı kadınlar gitar, flüt, org gibi enstrüman performansları sergilerken bazıları da şiirler okudu. Etkinlikte Suriyeli bir çocuğun ise Arif Nihat Asya’nın "Bayrak" adlı şiirini okuması yoğun ilgi gördü. Merkez yararlanıcısı kadınlar şenlik havasında bir Kadınlar Günü geçirdi.
Kaynak: İHA