En Çok Kadın İstihdam Eden 41 Firmaya Plaket Verildi

İzmit Belediyesi ile İŞKUR ortaklığında en çok kadın istihdam eden 41 firmaya, düzenlenen törenle plaketleri veridi.

En Çok Kadın İstihdam Eden 41 Firmaya Plaket Verildi
Kadın istihdamına teşvik amacıyla İzmit Belediyesi ve İŞKUR ortaklığında düzenlenen törenle en çok kadın istihdam eden 41 firmaya plaket verildi.

5.’si düzenlenen etkinlikte İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz ve en çok kadın istihdam eden 41 firmanın yöneticileri katıldı.

Törende yaptığı konuşmasında kadınların daha çok istihdam edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Nevzat Doğan, “En çok kadın istihdamı sağlayan 41 işletmemize ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz sizin farkındayız, sizleri destekliyoruz mutlu oluyoruz demek bile bu işletmeler için çok önemlidir. Programımızla sizleri desteklediğimizi, mutlu olduğumuzu göstermek istedik. Hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın da hedefleri arasında olan kadınların daha çok istihdam edilmesi, ülke kalkınmasında daha çok yer alması fikrini desteklediğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mutlu kadının, ülkesini de mutlu edeceğine değinen Başkan Doğan, “Kadın, bereket getirir, zarafet, sevgi, kuruma ayrı bir güzellik ve enerji katar. Bizler kadın dostu belediyeyiz. Bizim de çalışanlarımızın büyük bir bölümü hanımefendiler. Kadınlara yönelik projelerimizi de hep ön planda tutuyoruz. Erkekler bazen sitem ediyor, kadınları düşünüyorsunuz diye. Aslında biz erkekleri düşünüyoruz. Kadın mutlu, huzurlu, sağlıklı olursa ev de sağlıklı olur, çocuk da erkek de sokakta, millette huzurlu olur. Üreten kadın mutludur. Zaten evde birçok iş yapıyor kadın. Bunun arasında çalışıp ekonomiye de katkı sağlıyorlar. Türk kadınını ne kadar övsek azdır. Her gün kadınlar günü, her gün anneler günü olmalı. Bütün günler hanımefendilerin olsun” şeklinde konuştu.

Kadınların yüzü hep gülsün dileğinde bulunan Doğan, “İşletmecilerimizi tebrik ediyorum. Dünyanın en zor işini yaparken, yani ticareti aynı zamanda kadın istihdamı yaparken sadece ülkenin ekonomik yapısına değil, milletin mutluluğuna da katkı yaptığınızı unutmayın. Bunun bereketi geliyordur. Allah hep birlikte, kadınıyla erkeğiyle, tüm millet olarak birlik beraberlik içerisinde mutlu bir şekilde nice dünya kadınlar günü gibi günleri kutlamayı nasip etsin. Kadınların gönlü hep hoş, yüzü hep gülsün” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından firmalara plaketleri takdim edildi.
Kaynak: İHA